Трасі Одеса-Рені на вихідні пророкують підтоплення через повінь

Як повідомили в Одеській обласній державній адміністрації, сьогодні голова ОДА Максим Куций провів термінову нараду в зв’язку з можливою повінню.

Зазначається, що південь (українська Бессарабія) і північ області вже потерпають від негоди.

«Велика кількість води насувається із Західної України в наш регіон, і ми вже готуємось до зустрічі з природним лихом», – зазначив Куций.

Зазначається, що зараз мобілізовані керівники Біляївського та Білгород-Дністровського районів, Маяківської та Ясківської ОТГ. Передбачається, що саме ці райони можуть потрапити під удар негоди в першу чергу.

Зараз чиновники спільно з працівниками ДСНС, поліцією та прикордонниками вживають необхідних заходів безпеки, зокрема спрямованих на обмеження доступу людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць.

У посиленому режимі проводиться моніторинг та контроль за ситуацією на водних об’єктах.

«Цими вихідними жителям Одеської області та туристам краще пропустити відпочинок на річці або лимані. Це може бути смертельно небезпечно», – підкреслили в ОДА.

У регіональному відділі ДСНС повідомили, що 24 червня до служби порятунку «101» надійшла інформація про те, що в селі Ананьївського району внаслідок рясних дощів підтопило 20 приватних будинків та домогосподарств. Співробітники ДСНС із одного будинку евакуйювали 6 мешканців, із них 4 дитини, та помістили їх до дитячого садка населеного пункту. Жителям інших будинків надали допомогу з евакуації домашніх тварин із затопленої території.

Станом на 9:00 25 червня з 11 домогосподарств було відкачано 1,98 тис. куб. метрів води, роботи тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *