Нова карта ОТГ в Одеській області не остаточна – АМУ

Перспективний план Одеська ОДА почала готувати не 7 місяців тому, як заявив голова Максим Куций, а з 2015 року. Програші затвердженого документу, – у відсутності комунікацій на місцях, бо депутати різних рівнів, РДА і ОДА мало пояснювали людям доцільність реформи децентралізації, і вигоди, які несе створення ОТГ.

Крім того, конфігурації запропонованих 91 ОТГ Одеської області, затверджених у Перспективному плані 27 травня 2020 року – не остаточні.

Про це розповів регіональний консультант з юридичних питань Одеського РВ Асоціації міст України Юрій Ямковой в ефірі телеканалу “Суспільне. Одеса”, коментуючи протести мешканців сіл Криничного та Сичавки, які розбили намети під стінами Одеської ОДА через незгоду з запропонованими межами майбутніх громад.

Хочу підкреслити, що трохи перебільшують остаточчність перспективного плану і що “так, і не інакше”. З точки зору Закону України про добровільне об’єднання громад, перспективний план – це всього лиш етап у створенні перспективних об’єднаних громад. Заключне слово в рамках чинного закону все одно за громадами, за органами місцевого самоврядування. І без рішення місцевгооргану самоврядування. – скажеом, без Сичавської ради, Южненської міської ради чи Криничанської сільської ради добровільне об’єднання не відбудеться“, – пояснив Юрій Ямковой.

Більше – у ВІДЕО від UA:Одеса:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *