Захмарні ціни: у Затоці посадовець через підконтрольні фірми “відемонтував” дах

Служба безпеки України заявила, про викриття розтрати бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт житлового будинку в Затоці Одеської області.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, за даними слідства, схему організував керівник Виробничого управління житлово-комунального господарства Затоківської селищної ради, який вже фігурує у справі про незаконне заволодіня коштами під час закупівлі шкільного автобуса.

Залучивши підконтрольну будівельну фірму, посадовець свідомо завищив витрати на ремонт покрівлі багатоповерхівки. За оцінкою експертів збитки місцевого бюджету від дій зловмисників перевищують 260 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки у помешканнях учасників схеми і в службових приміщеннях комунального підприємства. Вилучено звітну, фінансово-бухгалтерську документацію та інші матеріали, які доводять проведення оборудки.

Керівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні.

Нагадаємо,  у квітні 2020 року співробітники Служби безпеки України обшукали офіси комунального підприємства в селищі Затока та оголосили підозру його керівникові у привласненні майна в особливо великих розмірах.

У лютому у посадових осіб Затоківської селищної ради провели обшуки у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Обшуки проводила прокуратура Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського відділу поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в Одеській області. Правоохоронці розслідують факт можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища.

22 лютого Київський районний суд виконуючого обов’язки голови селищної ради Затоки В’ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *