Дитячі садки Лиманської ОТГ залишаються на карантині

28 травня відділ освіти Лиманської об’єднаної територіальної громади, що в Татарбунарському районі на Одещині, разом з директорами НВК зустрівся з батьками малюків, які відвідують дитячі садки громади. Результатом зустрічі стало рішення про продовження карантину в дошкільних закладах.

Про це повідомив голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко на своїй сторінці у Фейсбук.

Василь РезніченкоПід час спілкування батьки висловили своє бачення стосовно відвідання дитсадків дітьми. І задля свого спокою одноголосно прийняли рішення дотримуватись карантину і обмежити відвідання дитячих колективів, аби не наражати дітей на небезпеку. Незважаючи на послаблення карантину, кількість інфікованих на Covid-19 не спадає. Підтримую рішення батьків, бо для нас здоров’я і безпека дітей – в пріоритеті”, – написав він.

Всього в Лиманській громаді дитячі садки охоплюють близько сотні малюків: 63 – у Трапівському НВК і 30 відвідує садок у Лиманському НВК. Наразі малеча ще залишиться вдома.

Це було рішення батьків, вони самі проолосували, що готові до продовження карантину, бо хвилюються за здоров’я дітей. За останні два місяці, поки триває карантин, вони вже звикли, що садок наш не працює, знаходять можливості залишити дітей вдома, в когось є родичі, викручуються. Ми теж вважаємо, що ситуація з захворюваністю загрозлива, тому з відкриттям трохи зачекаємо”, – розповіла СИЛІ ГРОМАД Інна Бєла, завідуюча диттсадка в с. Новоселиця.

Як стверджує очільник громади Василь Резніченко, місцева влада готова до відкриття дошкільних освітніх закладів у громаді, – але за умови дотримання всіх рекомендацій, регламентованих державою: це медичні довідки про здоров’я дітей, що відвідують дитсадки, контроль температурного режиму, засоби дезинфекції та особистого захисту персоналу.

Однак, з-поміж батьків, які користуються дитячими закладами, можуть надати довідки про офіційне працевлаштування лише одиниці. Зважаючи на це, вирішили відкласти відкриття дитсадків на найближчі місяці, до покращення епідемічної ситуації в області та загалом в державі“, – повідомив він.

Згідно з офіційними даними МОЗ, незважаючи на послаблення карантинних заходів, кількість хворих на Covid-19 не йде на спад. За останню добу, 28 травня 2020 року, зафіксовано 429 нових інфікувань на коронавірус, з якихих 17 – в Одеській області.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *