Ціна безкарності: в Татарбунарському районі знову розкрадають зрошувальну систему

Вранці 23 травня на території Татарбунарського району сталася зухвала крадіжка облицювальних залізо-бетонних плит з каналу Дунай-Дністровської зрошувальної системи. Білим днем награбоване завантажили у причеп вантажного автомобіля за допомогою автокрана і вирушили у бік райцентру. Незважаючи на переслідування правопорушників до самого місця розвантаження, їм все ж вдалося заховати майно на території приватного підприємства, доступ на яке обмежили навіть правоохоронцям.

Як повідомило видання «Бессарабія INFORM», про це стало відомо від керуючого ділянкою Станіслава Парсентія.

татарбунариЗа його словами, близько 9 ранку йому подзвонив охоронець і повідомив, що невстановлені люди за допомогою автокрана з каналу зрошувальної системи підняли більш як 30 залізобетонних облицювальних плит. Їх вони завантажили у ваговик з причепом, після чого обидва транспортні засоби попрямували польовою дорогою у бік міста Татарбунари. Заявивши про злочин в поліцію і начальству, керуючий вирушив навздогін. Завантажений ваговик чоловік застав на шиномонтажці в селі Білолісся (автокран поїхав в інший бік), де повторно повідомив до поліції про місцезнаходження краденого. Тим часом вантажівка, помітивши переслідувача, продовжила рух у бік Татарбунарів. Станіслав Парсентій прямував за ним до самого місця навантаження і паралельно повідомляв поліцейським про їх пересування. Плити завезли на територію колишнього колгоспного гаража, розташованого в Татарбунарах по вулиці Князєва.

Біля в’їзду до Парсентія підійшов невідомий чоловік і почав погрожувати. При спробі потрапити на територію складу він зіткнувся з охороною, озброєної битами. Лише через 30 хвилин поліція прибула на місце і склала протокол.

Як підозрюють місцеві мешканці, правопорушення може бути пов’язано з серією крадіжок труб і насосів зрошувальної системи, якфі систематично відбувалися з 2014 по 2017 рік. Після того, як від самої системи нічого не залишилося, зловмисники взялися за залізо-бетонні плити.

Відзначимо, раніше ЗМІ наводили докази причетності до вказаної історії екс-народного депутата України Віталія Барвіненка. Було встановлено, що вкрадені труби і насоси зберігалися на території одного з підприємств, підконтрольних політику.крадіжка

Однак в розгляді шестирічної давності винних досі не знайшли. Кримінальне провадження донині перебуває в суді, вірогідно, його навмисне затягують.

Схожий почерк, одне і те ж місце злочину і засвітилися особистості дають підставу вважати, що злочини 2014-2017 і 2020 років пов’язані між собою. Крім того, за даними джерела, правоохоронці навмисне затягували виїзд на об’єкт, а також не зацікавлені в справедливому розслідуванні крадіжки.

Тим часом на світлинах, зробленими очевидцями подій, чітко видно, як вкрадені в зрошувальному каналі плити вивантажують в точці призначення. Чи стануть вони підтвердженням злочину – покаже час.

ФОТО – Бессарабія. ІНФОРМ

2 thoughts on “Ціна безкарності: в Татарбунарському районі знову розкрадають зрошувальну систему

  1. Мусора і суддівство нічого і не будуть робити вони тільки будуть заробляти гроші на злочинах .Де ж обіцяні покарання від Зеленого .Якщо людину будуть вбивати мусора і судді нічого не будуть робити .Саме вони покривають весь злочинний мир .Є окремі люди що намагаються виконувати чесно обов’язки але таких одиниці .Система з самого розвалу Радянського устрою руйнує Україну ,ще більше ніж зовнішній ворог і ті що кричать про любов до України і стають президентами і т.д є першими злочинцями .У Зеленського можна запитати який результат його правління і де верховенство закону .Закон порушується на очах і це видно всім хто перебуває в Україні і за межами .Більшість злочинів особливо економічних населення сприймає як закон і не рушить щоб щось змінити а ті поци які приходять до влади не збираються щось змінювати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *