“Золотий берег” з металевими сваями: як активісти й Нацкорпус очистили пляж в Одесі

На 16-й станції Великого фонтану в Одесі відбулась акція проти забудови пляжів. Громадські діячі, представники “Національного корпусу”, ГО “Національний спротив” та колишні учасники організації “Вуличний фронт” зібрались аби прибирати будівельні конструкції.

Про це повідомляє Суспільне. Одеса.

За словами екслідера громадської організації “Вуличний фронт” Дем’яна Ганула, на пляжі планували збудувати кафе.

Планувалося огородитись від одеситів і побудувати приватний шматок настилу з кафе, очевидно, бо сваї капітальні та розраховані на велику вагу того, що буде над ними”, – розповів Дем’ян Ганул.

За його словами, загалом з піску дістали 60 паль, їх передадуть до місцевого райвідділку поліції. Він також зазначив, що участь в акції взяли більше 50 людей.

Представники Нацкорпусу стверджують, що на 16-й станції Великого Фонтану будують котеджний комплекс, якому належатиме частина пляжу та згідно з документами він буде приватним.

“Ми розуміємо, що така ситуація стосується всього одеського узбережжя. Але такі превентивні заходи тому, що цей пляж збираються закривати. Компанія належить Плохому (колишній нардеп Ігор Плохой – ред.), це людина, яка забудовує Трасу здоров’я. Конструкції, як виявилося, встановлені незаконно. Внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Про це заявила поліція”, – пояснив голова одеського осередку політичної партії “Національний корпус” Сергій Варламов.

На акції був колишній нардеп Ігор Плохой, втім він відмовився надавати коментар. Цю ділянку орендує компанія “Жилстройсервис-1”, яку ЗМІ пов’язують з екснардепом. Згідно з даними Youcontrol, він є кінцевим бенефіціаром ТОВ “Жилстройсервис-2”.

2 thoughts on ““Золотий берег” з металевими сваями: як активісти й Нацкорпус очистили пляж в Одесі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *