В Уряді хочуть почути малих фермерів з Одещини – Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів робочу зустріч з представниками аграрної галузі щодо розвитку фермерських господарств.

Про це повідомляють в секретаріаті Кабінету Міністрів.

На цій зустрічі Денис Шмигаль акцентував увагу на проблемах посухи в Одеській області. Зокрема, обговорили механізми страхової підтримки фермерських врожаїв.

«Ми хочемо чути малих фермерів і розуміти, чого вони потребують в першу чергу», – підсумував Денис Шмигаль.

У зустрічі взяли участь: голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак, голова Агро-продовольчої ради та голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Аграрії надали Прем’єр-міністру пропозиції щодо розвитку галузі, в тому числі пропонувалося визначити її одним із пріоритетів у роботі з ЄС, що дасть можливість залучити додаткові кошти від європейських партнерів.

Своєю чергою, прем’єр зокрема повідомив, що при змінах до бюджету Урядом та Верховною Радою було ініційовано залишити 4 млрд грн для підтримки сільськогосподарських виробників.

«Особливо для мікро- та малого бізнесу, тих людей, які працюють безпосередньо на землі. Ці 4 млрд розбиваються на ряд програм, безпосередньо на підтримку, на відшкодування відсотків по кредитах. Також Уряд 22 квітня вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених в держбюджеті для підтримки розвитку фермерських господарств. Найближчим часом цей важливий документ буде підписаний», – повідомив Прем’єр-міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *