В Лиманському районі триває реставрація колишнього маєтку Куріса

Маєток Курісів, пам’ятка історичної спадщини та архітектури, знаходиться у селі Курісове, Лиманського району. У 2014 році маєток викупив підприємець Валерій Кондратюк. Бізнесмен розглядає садибу як туристичну локацію.

Незабаром Курісове стане адміністративним центром об’єднаної громади, куди увійдуть навколишні села. Згідно з останніми прпозиціями Одеської ОДА, до складу нової ОТГ увійдуть Курісовська, Сербківська, Новомиколаївська та Каїрська сільські ради.

Ми розраховуємо на туристичну привабливість об’єкту, щоб туристам було цікаво провести у нас якомога більше часу. У нас тут є павичі та страуси, влітку працюватиме прокат коней для верхових прогулянок. Пізніше відновимо винні погреби, влаштуємо дегустацію продукції наших українських виробників. У планах – розчистити гирло річки та відновити ставки. Тут дуже багато роботи”, – повідомив Валерій Кондратюк, підприємець, власник садиби Курісів.

Наразі в замку Куріса тривають реставраційні роботи. Спеціалісти займаються відновленням покрівлі.

Довідково: палац — садиба Курісів, архітектурна пам’ятка, що знаходиться в селі Курісове, Лиманського району, зародилась понад 200 років тому. Маєток належав колишньому начальнику канцелярії Суворова, а пізніше – керівнику секретного відділу при головнокомандувачі, підполковнику Івану Онуфрійовичу Курісу. В радянські часи у будівлі працював Петрівський аграрний технікум.

ФОТО – “Лиманська Агенція Новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *