“Масковий режим”: одеський ринок “7 кілометр” відновив роботу

На території Авангардівської ОТГ, що під Одесою, після карантинних заходів, запроваджених з 17 березня, запрацював один з найбільших ринків України – Промринок “7 кілометр”, який платить серйозні внески в місцевий бюджет. 18 травня Генконсульство КНР і землячество В’єтнаму долучилися до передачі працівникам підприємства 4 тисяч захисних масок.

Генконсульство КНР в Одесі і підприємці передали Промтоварному ринку захисні одноразові і багаторазові маски.

маскиЯк повідомила пресслужба ринку “7 кілометр”, підприємці, які багато років працюють на ринку, за власною ініціативою вирішили підтримати співробітників підрозділів, які забезпечують роботу ринку. Трохи раніше представники в’єтнамського земляцтва передали декілька тисяч багаторазових захисних масок для співробітників, які цілодобово забезпечують роботу “7 кілометра”. А під час візиту на ринок представників Генерального консульства Китайської Народної Республіки в Одесі, віце-консул пан Ван Ци на зустрічі з директором Промтоварного ринку Василем Мозгальским передав близько 4 тисяч медичних захисних масок.

Одноразові маски розподілені в структурні підрозділи і служби ринку, які ведуть прийом підприємців. Вони також призначені для відвідувачів, що прийшли без масок, повідомили в адміністрації.

Нагадаємо, 14 травня Уряд відновив роботу непродовольчих ринків, внісши зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Асоціація міст привітала це рішення Кабміну, адже напередодні зверталася з листом стосовно послаблення карантинних заходів.

Зокрема, з 11 травня дозволено здійснювати торговельну діяльність в супермаркетах, торгово-розважальних комплексах, магазинах. Але залишилася заборонено торгівля на непродовольчих ринках, які працюють на відкритих просторах, що викликало незадоволення підприємців. Адже вони вже два місяці не мають змоги працювати та годувати свої сім’ї і, як наслідок, платити комунальні послуги та податки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *