В Одесі готуватимуть екіпажі для служби на американських катерах “Айленд”

Вербувальники ВМС ЗС України почали формувати нові екіпажі для патрульних катерів класу “Айленд”. Частина навчання нових екіпажів відбудеться в Одесі, потім військові вирушать до США. Про це повідомили в інформаційному агентстві Міністерства оборони України АрміяInform.

Для служби шукають військовослужбовців та військовозобов’язаних запасу до 35 років, які володіють англійською мовою. Утім, як зазначають у Міністерстві оборони, рішення за кожним кандидатом будуть ухвалювати індивідуально, залежно від рівня підготовки та досвіду.

Військові, котрі успішно пройдуть відбір, розпочнуть поглиблене вивчення англійської мови на базі Інституту ВМС Національного університету “Одеська морська академія”.

Також в Одесі моряки пройдуть посилену підготовку на базі Навчального центру ВМС ЗС України.

В Одесі готуватимуть екіпажі для служби на патрульних катерах США

В Одесі готуватимуть екіпажі для служби на патрульних катерах США. АрміяInform

Після цього військовослужбовці вирушать з Одеси до США у місто Балтимор, де вже практично навчатимуться службі на американських катерах. Надалі моряки разом із суднами повернуться до України.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року до бойового складу ВМС ЗСУ увійшли два перші патрульні катери класу “Айленд”. Їх назвали “Старобільськ” та “Слов’янськ”. Україна отримала ці катери безкоштовно за програмою “Надлишкового оборонного обладнання” США. Однак процес передачі американських катерів розтягнувся на декілька років через бюрократичні проблеми.

Ситуація змінилася навесні 2018 року після виходу розслідування програми “Схеми”. Тоді журналісти виявили, що подолати бюрократичні перепони можна за допомогою окремої постанови уряду України. 12 вересня 2018 року Кабмін проголосував за підписання домовленості зі США про передачу американських катерів класу “Айленд” Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *