Половина одеських нардепів у Верховній Раді підтримали закон про банки

У середу, 13 травня, Верховна Рада України ухвалила Закон про банківську діяльність. Він торкається усіх фінустанов, які збанкрутіли в 2014-2016 роках : акціонери банків, які “лопнули”, через суди намагалися повернути їх до життя, та відтепер їх виведення з ринку незворотнє.

За документ проголосували 270 депутатів ВР.

Видання УСІ склало інфографіку того, як голосували народні депутати від Одеси і області.

Закон про “удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності” отримав резонанс у суспільстві, оскільки до списку потрапив “Приватбанк”, суди по якому досі тривають. Тепер такі банки не зможуть повернутися на ринок. Якщо Національний банк приймає рішення про виведення банку, то воно не може бути скасоване судом.

Законопроект ухвалений більшістю голосів. Проте, лише трохи більше половини нардепів-одеситів голосувало “За”: з 17 чоловік тільки 9 підтримали закон.

Варто відзначити, що серед одеситів в партії “Слуга народу” не було голосів “проти”, але троє були відсутні, а один – не голосував.

 

Голосування партії “Слуга Народу”

Серед одеситів з інших партій “за” проголосували лише представники “Європейської солідарності” і “Голосу”, Олексій Гончаренко і Соломиія Бобровська відповідно.

Позафракційні депутати від Одеської області Антон Кіссе і Анатолій Урбанський вирішили утриматися і не приймали рішень стосовно цього питання. А ось члени партії “Опозиційна платформа – За життя” Микола Скорик і Тетяна Плачкова проголосували “проти”.

Голосування партії “ОПЗЖ”, “Голос”, “ЄС” і позафракційних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *