Любашівська лікарня готова до прийому пацієнтів з Covid-19. ВІДЕО

Оновлене відділення невідкладних станів, цифровий рентген, сучасне обладнання КТ і УЗД, апарати ШВЛ, – такі останні перетворення Любашівської ЦРЛ. 

Про зміни, які торкнулися медичного центру у зв’язку з пандемією, кореспонденти СИЛИ ГРОМАД дізналися на місці.

На 12 травня у Любашівському районі зафіксована все ще одна хвора на коронавірус. Вона мешкає в селі Ясенове і лікується вдома. Тим часом в центральній райлікарні розгорнуто цілий комплекс дій, спрямованих на попередження й поширення інфекції. Перед  будівлею вже другий місяць встановлена палатка з брезенту. Інфрачервона лампа знезаражує розподільчий пункт.

лікарня“Якщо до нас звертаються хворі на пневмонію, ми їх завозимо сюда з підозрою на пневмонію, дівчата вдягають захисний костюм, маску, бахіли, завозим сюди з лікарем, лікар оглядає, міряєм, слухаєм”, – пояснює Наталя Горбатюк, старша медсестра приймального відділення.

Якщо є підозра на Ковід-19, пацієнта доправлять на рентген для знімку легенів, а потім вирішать –  чи на стаціонар до інфекційного відділення, чи на домашнє лікування. В Любашівці проводять ПЛР-тести. Поки що всі результати були негативні.

“У нас мобільна бригада ще є, моб бригада виїжджає, якщо сімейний лікар визиває на визов, беруть ПЛР тести на дому, вчора виїздила мобільна бригада, ми 9 людей обслідували. Завезли сьогодні утром аналізи на Одесу”, – продовжує пані Наталя.

Гордість Любашівської лікарні – відділення невідкладних станів, відкрите після капітального ремонту. Це справді європейський рівень, – ресепшн, оснащення, комфорт.

З лівої сторони це у нас рентген-кабінет, сучасний, новий, спільно з районного і сільських бюджетів за кошти закуплено обладнання. В цьому приміщенні розташований компютерний томограф. Він три роки був непрацюючий, трубка була зірвана, і 3 роки назад, за рахунок коштів районного бюджету  і місцевих бюджетів, 50 на 50 з сільськими радами, ми відремонтували, купили нову трубку, він сьогодні працюючий, – розповів Сергій Паровик, голова Любашівської районної ради.

А поряд – оглядовий кабінет, тут пацієнтів зустрінуть у засобах захисту. Усе напоготові  –  щитки, бахіли, маски, респіратори. ремонтОкреме спорядження і для мобільних бригад. Далі по коридору – нова операційна, кабінет УЗД, телемедицини і сучасна лабораторія. Для одночасного лікування хворих на коронавірус  готове відділення на 20 ліжкомісць. Для важких хворих мають  7 апаратів штучної вентиляції легень.

Крім того, кожен куточок на території Любашівської районної лікарні відновлюють. Занедбані  будівлі, яких тут  чимало, перетворюють на сучасні об’єкти.

моргЦе приміщення кухні. В свій час в Радянському Союзі все будували дуже велике. І воно в останні часи полупустуюче було.  Що ми придумали, щоб зекономити кошти і зберегти будівлю – приміщення кухні, повністю перегородили, стіни перемурували. Цю частину, її повністю вистачає під стерилізацію. Стерилізація нам дуже потрібна.  Тим часом зараз коли багато інфекцій, і багато операцій, все потрібно стерилізувати дуже детально. То обладнання яке в нас було вийшло з ладу, ми закупили нове”,  – повідомив голова району.

Тривають роботи і в будівлі  моргу:, на місці занедбаного приміщення тут зявляється нова установа. Вона буде з  новим оснащенням, сюди купили холодильники, монтують вентиляційну систему. Та головне, що тут нарешті зявилися фахівці, а це означає що надання медичних послуг перейшло на вищий рівень.

ВІДЕО – від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *