Карантин не завадить будівництву дороги, що проходить територією Лиманської ОТГ

Автомобільну дорогу Білолісся-Примоське-Російка, що в Татарбунарському районі на Одещині, продовжить ремонтувати  державне підприємство “Служба місцевих автомобільних доріг”. 16 квітня друга черга будівництва виставлена на тендерну процедуру. Підрядникам пропонують освоїти 117,5 млн гривень, для будівництва 11 кілометрів траси.
дорога ЛиманПро це повідомив голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко на своїй сторінці у Фейсбук.
Хочу повідомити, що друга черга проекту 15+500 км – 25+500 км дороги Білолісся- Приморське-Росєйка вже поданий на тендерну процедуру. Завершення торгів призначено на кінець червня, сподіваємось невдовзі побачити продовження ремонту доріг. Хотів би подякувати голові Одеської ОДА Максим Куций, а також ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» Олегу Бахмутову, що незважаючи на нинішні обмеження через карантин, продовжується вирішення стратегічних для нас інфраструктурних питань. Сподіваюся, вже в цьому році отримаємо нову якісно відремонтовану трасу, яка веде до наших прекрасних рекреаційних місць. І незалежно від того, чи відбудеться курортний сезон через світову пандемію коронавірусу, чи ні – нам потрібно відновлювати наші шляхи не тільки для курортів, а й для розвитку наших сіл”, – повідомив очільник громади.
Василь Резніченко також пояснив, що третій проект ремонту даної траси, відрізок дороги від Лиману до Російки, який знаходиться у вкрай поганому стані, – зараз на доопрацюванні кошторисно-проектної документації, після чого також буде виставлений на торги.
Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, восени 2019 року року був розпочатий ремонт першої ділянки траси  Білолісся-Російка. Траса, яка з’єднує населені пункти Лиманської об’єднаної громади, була у вкрай занедбаному стані, через що багато туристів влітку відмовлялися їхати на славнозвісні курорти татарбунарського краю, – Російки та Катранки. У березні 2020-го ремонт відновили, бо місцева влада зверталася до Одеської ОДА та Офісу Президента України, з проханням продовжити почату справу. Таким чином, перший етап відновлення вже завершено, – загалом збудували 11 км з необхідних 35-ти, від села Зарічного до Трапівки.
Тендер у розмірі 115 млн грн на поточний середній ремонт автошляху загального користування (перший проект) у 2019 році виграла компанія “Росдорстрой”.
Другу чергу ДП “Служба місцевих доріг” пропонує завершити підряднику, який переможе у тендері, до 31 грудня 2020 року.
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *