Протестували всіх лікарів: у Подільську нових 25 випадків інфікувань на Covid-19

Медики розібралися із причинами масштабного спалаху коронавірусу у Подільську, що на Одещині. Їх відразу декілька і всі вони, так чи інакше, пов’язані з неналагодженими діями працівників медичної сфери міста.

Причини допомогли встановити експерти медицини катастроф, яких відрядили у Подільськ кількома днями раніше. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций.

Серед 336 проведених тестів — 25 нових підтверджених випадків захворювання на коронавірус. За даними експертів медицини катастроф, яких було відряджено до міста, такий спалах стався через відсутність якісного обліку інфікованих та контактних осіб, незадовільну роботу сортувального майданчика та неконтрольоване потрапляння пацієнтів з COVID-19 до лікарень. Разом із несерйозним ставленням багатьох мешканців міста до обмежень, це призвело до 123 підтверджених випадків захворювання. За таких умов, говорити про пом’якшення карантину — зарано“, – мовиться у повідомленні.

Серед причин спалаху у Подільську називають:

  • Відсутність якісного обліку інфікованих та контактних осіб;
  • Незадовільна робота сортувального майданчика;
  • Неконтрольоване потрапляння пацієнтів з COVID-19 до лікарень.

рамкаЯк у місті стабілізують ситуацію:

  • Налагоджують роботу сортувального майданчика для ефективного контролю поступаючих осіб. Розробляється чіткий маршрут пацієнта. До кожного пацієнта, який звернувся за медичною допомогою, повинні відноситись як до людини з підозрою на COVID 19.
  • Забезпечують суворе дотримання санітарно-епідеміологічного режиму та вимог до обсервації співробітниками лікарні, які контактують із пацієнтами, що інфікувалися коронавірусом.
  • Міська рада має забезпечити експлуатацію очисних споруд, знезараженням стічних вод тощо.
  • Проводять лабораторні обстеження пацієнтів, які перебували на лікуванні в лікарні від початку березня.
  • Провели остаточну дезінфекцію в усіх приміщеннях лікарні та її території із застосуванням дезінфікуючих засобів, що містять активний хлор.

“Всі медичні працівники Подільська протестовані на коронавірус. Міська лікарня продовжує приймати пацієнтів із підозрою на COVID-19, районна лікарня — соматичних та ургентних хворих. Ситуація стабільна та контрольована”, – додав Куций.

На 2 травня в Одеській області вже 329 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Одужало 20 осіб.

Голова ОДА нагадав, відзначати травневі свята необхідно свідомо, аби карантин не було продовжено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *