Понад 500 одеських підтриємців долучились до автопробігу в підтримку бізнесу

“Вимагаємо відкрити ринки”, “Сиди вдома сам”, – з такими гаслами в Одесі провели автопробіг на підтримку малого та середнього бізнесу. В акції взяли участь кілька сотень активістів: за словами організатора Бориса Емельдеша, хоча зареєструвалися 500 людей, приїхало навіть більше.

сиди дома Організатором автопробігу виступила громадська організація «Всеукраїнська професійна асоціація підприємців». Як розповіли учасники акції, їх обурили подвійні стандарти – великим супермаркетам під час карантину працювати дозволили, а маленькі магазини зачинили.

Напередодні акції в Одесі було ухвалене інше важливе рішення – міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила закрити продовольчі ринки на час карантину.

І хоча цього з 14 квітня вимагав головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, міська влада відмовлялася виконувати його рекомендацію. Так, свою роботу продовжував найбільший продовольчий ринок Одеси «Привоз» – за цим фактом поліція відкрила кримінальн провадження.бізнес

Варто зазначити, що ринок «Привоз» згідно із розслідуванням журналу «Новое время» і програми «Схеми» контролюється одним з найбільших бізнесменів Одеси і бізнес-партнером міського голови Геннадія Труханова – Володимиром Галантерником.

Одним з засновників «Всеукраїнської професійної асоціації підприємців» є Олександр Кінда. У 2016 році він став радником міського голови. Другий керівник, Емельдеш, в розмові із Радіо Свобода заперечив будь який зв’язок акції із міською владою.

«Рішення було ухвалене тільки вчора, ми не могли б зібрати стільки людей за один день. Взагалі планували на четвер, але прив’язалися до засідання уряду і ради економічної безпеки», – заявив Емельдеш.

Більше – у відео “Радіо Свобода”:

One thought on “Понад 500 одеських підтриємців долучились до автопробігу в підтримку бізнесу

  1. Я извиняюсь, это городская власть виновата в закрытии рынков? Или ничтожество в лице высшей власти, впустившей в страну пол миллиона носителей короновируса, предавших свою родину ещё раньше и решивших отомстить ей сейчас? Подъедьте к “усадьбе” любого вернувшегося заробитчанина и спросите, а как здоровьичко? Не поедите? Потому что половина из этих полмиллиона в той или иной форме- это, блин, вы…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *