Хто краде кошти області: поліція розслідує завищення цін під час ремонту СК «Олімпієць»

Поліція розслідує порушення під час ремонту спортивної школи фірмою ТДВ «Виробниче будівельно-монтажне об’єднання «Одесбуд» за 98,10 млн грн., який замовило Управління з майнових відноси Одеської обласної ради.

Про це свідчить ухвала Приморського районного суду Одеси від 9 квітня.

Як випливає з документів, управління замовило ВБМО «Одесбуд» капітальний ремонт КЗ «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць», що на проспекті Шевченка, 31а в Одесі за 98,10 млн грн. у жовтні 2018 року. Фірма мала відремонтувати спортивну школу до кінця 2019 року.

За даними слідчих, 07.02.2020 до поліції надійшло депутатське звернення. З’ясувалося, що спортивна школа КЗ « Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць» знаходиться у занедбаному стані. На стадіоні був проведений частковий ремонт покрівлі та було встановлено обладнання – кондиціонери, котрі після монтажу не працюють.

Правоохоронці  також встановили, що підряднику оплатили частину робіт, які він не проводив. Наприклад, згідно з актом виконаних робіт за листопад 2018 року, проведено роботи з демонтажу 1,2 тис. кв м старої покрівлі з руберойду, але під час обстеження руберойд був на своєму місці, поверх нього була укладена нова покрівля. Демонтаж руберойду проводився лише на двох частинах покрівлі ( 12Х12 м), де знаходяться зараз блоки обладнання, а це загальна площа 288 кв м. Різниця складає 908 кв м попередньо недемонтованого руберойду.

Як повідомляє видання “Наші гроші”, після вивчення ціни у актах виконаних робіт ТДВ «ВБМО «Одесбуд» на покрівельні матеріали, виявлено, що ціна на ПВХ мембрану 1,5 мм складає 320 грн. за один кв м, проте по факту через підприємство ТОВ «Чорноморський Пантеон» ця мембрана куплена за 160 грн. за один кв м у фактичного продавця ТОВ «Будова ТМ». Оплачена на сьогоднішній день 645 кв м ПВХ мембрани, що складає 206 тис грн., але по факту заплачено 103 200 грн. Різниця у вартості фактичного придбання складає 100 тис грн. лише на одному виді матеріалу покрівлі.

ТОВ «Одесбуд» Бориса Маліка, Інни Ігнатьєвої, директора Івана Тукана, Віталія Савченка, Тетяни Супрун і Віри Тарабріної у жовтні 2018 року виграло тендер уперше. Компанія співволодіє ТДВ «Арцизький завод залізобетонних виробів» разом із низкою фізичних осіб.

Тукан у 2015 році висувався до Одеської міськради від партії «Наш край». Він також заснував ПП «Тіко» сам та ОК «Квартал Одесбуд» з Юрієм Дімовим та Іриною Мургуненко.

Нагадаємо, СК “Олімпієць”, тренувальна база одеських легкоатлетів з 1980 року, коли була здана в експлуатацію, не знала ні єдиної капітальної реконструкції, обмежуючись лише поточними ремонтами. Спортсмени, починаючи з середини жовтня і до весни, змушені тренуватися з мінімальною плюсовою температурою усередині приміщення, перестрибуючи через численні калюжі, бо покрівля над манежем суцільно дірява.

Ще наприкінці 2019 року одесити повідомляли, що спорткомплекс «Олімпієць» заливає під час дощів. Вода потрапляла через частково розібраний дах. Таким чином у місті-мільйоннику з багатою спортивною історією, де є вже 40 років свій спорткомплекс – умов тренуватися й донині немає.

Тому висновки маємо невтішні: Одеська обласна рада, яка виділяє багатомільйонні кошти на утримання й ремонт спортшколи, – їх ефективне використання не контролює.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *