У Любашівському районі виявили першу хвору на Covid-19

Невтішні новини для мешканців півночі Одещини: світова пандемія коронавірусу дісталася на Великодні свята і до них. Результати лабораторних ПЛР-тестів на коронавірус 19 квітня підтвердили перше інфікування в Любашівському районі Одеської області. Захворіла жінка 1990 року народження, що мешкає в селі Ясеново- 2, яке знаходиться на території Зеленогірської ОТГ.

Про це СИЛІ ГРОМАД повідомила в.о. старости села Ясенове Олена Дроздовська.

За її словами, жінка повернулася з іншого району, вже попередньо знаючи про свій діагноз. Медики брали у неї аналізи, оскільки COVID – 19 раніше виявили у її батька, до якого вона їздила.

Стан хворої задовільний. Через легкий перебіг захворювання її відправили додому на самоізоляцію. 18 осіб, з якими вона контактувала, також мають самоізолюватись. У хворої жінки троє маленьких дітей, які наразі мешкають разом з нею.

Дуже стурбована, що від 17 квітня, відколи повернулась наша землячка сюди, ні голова РДА, ні голова громади не були тут на місці, не вжили відповідних заходів, стосовно проведення дезинфекції громадських місць, попередження людей про те, що ми знаходимось у зоні ризику. 19 та 20 квітня працювала комісія з надзвичайних ситуацій. Гадаю, що був розроблений ефективний план дій, згідно протоколу, щодо вирішення цієї ситуації, – на жаль, мене на ці комісії не запросили. І нікому нічого не повідомляють, мовляв, у влади вихідний! Але ж у хвороби нема вихідного!”, – розповіла Олена Дроздовська.

Очільниця села звернулась до громадян з проханням не панікувати, адже ніхто не застрахований від зараження. Проте, просить селян дотримуватись суворих правил карантину, залишатись у домівках, уникати місць скупчення людей.

Варто зазначити, що стнаом на 12.00 20 квітня в Одеській області коронавірус був лабораторно підверджений у 144 особи. За повідомленням голови ОДА Максима Куцого, двоє дітей в Ізмаїлі та мешканка Сарати вже одужали.

А от у Подільську 19 квітня від коронавірусу загинув 60-річний сімейний лікар, який страждав на хронічні захворювання.

Авторка – Оксана Піднебесна

2 thoughts on “У Любашівському районі виявили першу хвору на Covid-19

  1. У крови у нее не обнаружили вируса, вот и отпустили домой, а через три дня позвонили и сказали что обнаружили в посеве с носа . Вот как это получилось. Здесь больше вены врачей чем её.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *