Одеська єпархія ПЦУ закликала вірян відсвяткувати Великдень вдома. ВІДЕО

У цьому році християни святкують Воскресіння Христове в особливих умовах, переживаючи непрості часи через обмеження, викликані пандемією коронавірусу у світі. Одеська єпархія Православної Церкви України закликає своїх парафіян лишитися вдома, відповідально поставитися до себе та до інших, – в умовах суворого карантину.

На цьому наполягає секретар Православної Церкви України Теодор Оробець,  протоїєрей, настоятель церкви святого Сергія Радонежського, що у ж/м “Дайберг” під Одесою. Храм, де він служить – це перша парафія у передмісті Одеси з часу утворення помісної Української Православної Церкви.

Дорогі браття і сестри! В цьому році приходиться нам, православним християнам святкувати світле Христове Воскресіння в інших умовах, ніж ми звикли. Бо пандемія коронавірусу, яка шириться усім світом, вносить свої корективи. І церква також, разом з усім людством, усіма громадянами нашої держави дотримується тих обмежень карантину,- для того, щоб хвороба не спалахнула і не вразила наші тіла. Але ми мусимо дбати про свої душі, тому ми молимося, тому в церкві відбуваються богослужіння. І в ці дні передсвяткові, і в світлий день Воскресіння нас переповнює радість. Бо сам Христос прийшов, щоб визволити нас від гріха”, – відзначив протоієрей.

Зазначимо, що Одеська єпархія Православної церкви України веде прямі трансляції богослужінь із своїх храмів. А для найбільш вразливих категорій вірян заздалегідь підготувала і освятила великодні паски.

Великоднє вітання отця Теодора – у ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *