В Одеській області закрили 26 ринків з 47-ми – Нацполіція

Про це начальник ГУНП в Одеській області, Олег Бех, розповів під час брифінгу в Одеській ОДА.

За словами Беха, з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби, згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України від 16.04.2020 № 10 місцевим органам виконавчої влади і місцевого самоврядування рекомендовано заборонити функціонування продовольчих, непродовольчих і змішаних ринків.

Після того, як відповідне рішення приймає місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також органи влади і самоврядування в Одесі і районах області, воно стає обов’язковим для виконання.

Всього на території Одеської області 47 ринків. 26 з них рішенням місцевих комісій вже закриті, стосовно ще 21-го питання про закриття вирішується. Поліцейські перевіряють дотримання цього рішення.

На тих ринках, де, незважаючи на заборону, торгівля триває, наші співробітники документують таку ​​діяльність і прийматимуть рішення як відносно реалізаторів, так і відносно керівників і адміністрації цих ринків”, – заявив Бех.

Тим часом, категоричну незгоду з закриттям продовольчих ринків трохи раніше висловлювали голови міст обласного значення. Серед них, зокрема, міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко. 

“Ми промониторили ситуацію по нашому ринку – ми це робимо щодня. Наше місто не велике, і, на жаль, закриття ринку приведе до колапсу постачання необхідними продуктами харчування жителів міста. Супермаркети не впораються, особливо з сезонними овочами. А для того, щоб не створювати прецедент, коли люди вибудовуватимуться в супермаркетах в очікуванні необхідної продукції, ми сьогодні посилили вимоги до санітарних норма по ринку. Дотримується масковий режим, дотримується дистанція розміщення між торговцями і відстань між покупцями. Одна з підстав по закриттю ринків, як це пояснювалось в довідці Міністерства охорони здоров’я, була відсутність можливості в деяких містах контролювати ситуацію після ринків. У разі потреби ми, звичайно, постараємося пояснити центральному керівництву, що сьогодні ситуація в Ізмаїлі на ринку контрольована”, – зазначив мер міста.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, невдоволені торговці прийшли під кабінети влади у Білгород-Дністровському. Також категорично протестували проти закриття ринку і в Татарбунарах та Подільську, де за останній тиждень виявлено понад 20 хворих на коронавірус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *