Саратські депутати переконали районну владу не робити зі школи обсервацію

Депутатський корпус Саратської селищної ради виступив проти рішення райдержадміністрації про розміщення обсервації в одному з корпусів місцевої школи-гімназії. Про це йшлося 6 квітня, на засіданні сесії селищної ради.

Депутати вислухали доповідь мера Сарати Анатолія Негодяєва та думки депутатів і численні скарги жителів селища.

За результатами обговорення, обранці винесли спільне рішення сесії, в якому висунули вимогу до комісії ТЕБ та НС Саратської РДА скасувати два пункти протоколу № 6 від 15 березня, де місцем обсервації для тимчасової ізоляції осіб, які перебували в контакті з хворими коронавірусною інфекцією, визначено Саратський НВК за адресою вулиця Халікова, 75.

Нагадаємо, людей стурбувало відео місцевого активіста Олександра Тищенка про розміщення у школі-гімназії бази обсервації для людей, які прибувають на територію Одеської області з-за кордону. Того ж дня Саратська РДА повідомила, що в навчальному закладі проводилися командно-штабні навчання по розгортанню місця обсервації.

Варто відзначити, що ще в середині березня будівля освітнього закладу розглядалися як місце тимчасової ізоляції осіб, які контактували з хворими коронавірусної інфекції. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Саратської РДА.

Також було оприлюднено відповідний протокол рішення комісії ТЕБ І НС, в якому зазначалося, що на дане приміщення вже оформлений відповідний акт обстеження. Але такий варіант підготовки обсервації викликав хвилю обурення як серед мешканців селища, так і серед батьків учнів місцевої школи. В райдержадміністрації рішення переглянули і для тимчасової ізоляції людей з підозрою на короновірус запропонували інший варіант – дитячий оздоровчий табір «Сонячний», розташований на території Миколаївської сільської ради Білгород-Дністровського району, який належить Саратській райраді.

Крім того, депутати селищної ради наполягли на включенні до складу комісії очільника селищної ради Анатолія Негодяєва.

рішення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *