Примхи природи: в останній день березня південь Одещини засипало снігом. ФОТО

Зима не здає позиції. Про це повідомляють численні дописувачі соцмереж, переважно одеського півдня: жителі Арцизького, Болградського, Кілійського, Ізмаїльського, Ренійського та Татарбунарського районів.

Зранку 31 березня почався дощ зі снігом, який подекуди стих тільки до обіду. Так, світлинами засніжених садових дерев і квітників діляться мешканці Кілії.

зима

В

 

 

 

 

 

 

 

Зафіксували лапатий сніг і в Лиманській об’єднаній громаді, що в Татарбунарському районі Одеської області.

Лиман

Лиманська ОТГ

 

 

 

Лиманська ОТГ

 

 

 

За свідченнями очевидців, над Шабівською ОТГ Білгород-Дністровського району о 7 ранку також пролітали крупинки. Але до обіду все розтануло, світить сонце. В інших районах досить хмарно, і навіть в Одесі подекуди пролітали сніжинки.

Місцеві таким природним чудасіям дивуються, адже цьогорічна зима на Одещині проминула майже без снігу. Зараз на полях сухо, – аграрії хвилюються за врожай, адже озимим через відсутність опадів не вистачить вологи.

Між тим, ще прохолодніше, за прогнозами сайту sinoptik.ua, має стати 1-2 квітня: на Бессарабії температура повітря знизиться до 2 градусів морозу.

А вже до кінця тижня по-справжньому розвесниться – очікується сонячна погода, нічна температура залишиться на рівні 5 градусів тепла.

Загалом синоптики прогнозують на квітень 2020 року прохолодну погоду, з помірними опадами, – аж до самого Великодня, який цього року припадає на 19 квітня.

зимазимазима

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *