Аби на карантині не зіпсувались: харчі з одеських дитсадків роздадуть самотнім літнім людям

В освітніх закладах міста, які ще до “коронавірусного” карантину закрили через епідемію грипу і ГРВІ, залишилися багатотонні запаси продуктів. Їх розфасують в набори і адресно розподілять між представниками вразливих верств населення.

Відповідне рішення сьогодні затвердив виконком Одеської міськради.

Як розповіла директорка міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич, зараз на складах дитсадів залишається близько 3 тонн соняшникової олії, тонна згущеного молока, 4 тонни пшеничного борошна, 3 тонни макаронов, 15 тонн картоплі, а ще тонни цукру, солі, різних круп і овочів. Є там і 2,5 тонни консервованих помідорів.

Усі вони, переконує пані Буйневич, зберігаються відповідно до санітарних норм і йдуть в компанії з сертифікатами. Терміни придатності дотримані. Тепер ці продукти планують розфасувати і роздати тим, хто гостро потребує підтримки.

Ми хочемо використати ці продукти для підтримки незахищених категорій населення, передавши їх територіальним центрам соцзахисту міста і службі у справах дітей. Вже сформовані три види продуктових наборів. У кожному є олія, крупи, цукор, овочі. Одесити зможуть переконатися, що для дитячих садків ми купуємо тільки якісні продукти”, – повідомила пані Олена.

продуктові набори

За її словами, компанії-постачальники цих продуктів готові самостійно забрати продукти cо складів і розвезти в центри соцзахисту. Звідти їх вже доставлятимуть конкретним людям. Причому зробити це мають вже ближчим часом. А день до закінчення карантину в дошкільні заклади, запевнила директорка департамненту, завезуть вже свіжі продукти.

Мер Одеси додав, що на даний момент в Одесі близько 15 тисяч чоловік відносять до категорій, які потребують підтримки. Це й багатодітні сім’ї, і літні люди. Продуктові набори для них, розповів Труханов, формують у тому числі й завдяки допомозі одеських бізнесменів, а доставляють волонтери, за що і тим і іншим особлива вдячність.

Перші продуктові набори вже відзавтра почнуть доставляти одеситам, які мешкають в Малиновському районі Одеси.

Виходячи з актів прийому-передачі, з одеських садків на цей напрямок спрямують харчів на 1,7 мільйони гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *