В Березівській райлікарні ревізори знайшли порушень на 3 млн грн

У Березівській центральній районній лікарні оплачували витрати стороннім особам, а головний лікар і головний бухгалтер самі собі призначали премії і доплати. Аудитори підрахували, що порушення призвели до втрат і збитків на 766,2 тис. грн.

Про це йде мова в звіті Південного офісу Держаудитслужби.

Як з’ясувалося під час перевірки, головний лікар ЦРЛ Віталій Паданевич без дозволу райдержадміністрації у 2017 році призначив сам собі новорічну премію у розмірі 8,93 тис. грн, а в 2019 році – надбавку за “складнощі і напруженість в роботі” на загальну суму в 25,85 тис. грн.

Тим часом головному бухгалтеру лікарні за сім місяців 2019 року переплатили 10,4 тис. зарплатні, встановивши необгрунтовану доплату за збільшення об’ємів робіт. Надбавку до зарплати на загальну суму в 41,9 тис. грн отримали також завгосп і начальник котельної: їм, порушуючи закон, оформили сумісництво з робочих спеціальностей.

Загалом, у 2018 році співробітники лікарні отримали в цілому 67,59 тис. грн “оздоровчих” – через те, що в середню зарплату їм порахували новорічну премію.

Крім того, як виявилося, лікарня з власних коштів оплачувала комунальні районному центру первинної медико-санітарної допомоги, розташованому за тією ж адресою. Така “щедрість” обійшлася підприємству у 315,48 тис. грн.

Окрім цього, лікарня сплатила експлуатаційні витрати орендарів і інших користувачів – 81,2 тис. грн.

Крім того, аудитори виявили, що підприємство закуповувало медикаменти, реактиви і перев’язувальний матеріал для платних послуг не зі спеціального фонду (як вимагає закон), а із загального фонду лікарні.

Знайшли порушення і в закупівлях лікарні – але вони стосуються недотримання термінів публікації інформації про торги. Загальна ж сума порушень фінансової дисципліни у Березівській лікарні склала 2,7 млн грн.

Відзначимо, що Березівською районною лікарнею вже багато років керує головлікар Віталій Паданевич. У своїй електронній декларації він вказав дві квартири (у Одесі і Березівці), два гаражі у Березівці і автомобіль Volkswagen Passat 2011 року випуску.

У 2019 році Паданевич заробив на посаді головного лікаря 232,5 тис. грн і отримав майже 67 тис. грн пенсії.

лист держаудиту

One thought on “В Березівській райлікарні ревізори знайшли порушень на 3 млн грн

  1. Добрий день!Коли буде перевірка Саратської ЦРЛ,в наявності багато правопорушень стосовно використовування державної субвенції,якщо цікаво-звертайтесь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *