Літніх мешканців Кілійської ОТГ забезпечать масками безкоштовно

Через оголошену ВОЗ пандемію короновірусу у світі та запроваджений карантин в Україні, звичайна медична маска стала дефіцитом в аптеках Бесарабії. Про це повідомляють мешканці різних районів у соціальних мережах. Останніми днями вони з’явилися в Ізмаїлі і відразу з вартістю, яка злетіла удвічі, – по 15-20 грн за одиницю.

Зокрема, звичайні медичні маски, які ще місяуць тому вартували 8 грн,   жителі Ізмаїла купували вже по 20 грн. у міській поліклініці. Про повну відсутність масок, навіть за завищеними цінами, повідомляли й жителі Кілійської ОТГ. У зв’язку з цим керівництво громади вирішило безкоштовно забезпечити масками людей похилого віку, соціальних служб Кілії, які перебувають на обслуговуванні, а також тих співробітників, чиє виконання обов’язків припускає інтенсивні контакти з людьми.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі “Фейсбук” повідомив голова ОТГ Павло Бойченко.

За його інформацією, 19 березня міська рада уклала прямий договір з виробниками на постачання 10 тисяч масок впродовж десяти днів. Крім того, закуплені матеріали, з яких працівники дитячих садів, використовуючи службове оснащення, щодня шитимуть маски. На думку голови громади, вони ще й набагато кращі, аніж фабричні. А постійне використання масок, безумовно, підвищує шанси не “підчепити” небезпечний вірус. Таким чином планують захистити від загрозливої епідемії старше покоління.

Варто відзначити, що і в аптеках Арциза місцеві жителі не побачили захисних масок в наявності. Проте сьогодні на позачерговій сесії міської ради прозвучала інформація про те, що деякі депутати вже скооперувалися і придбали 5 тисяч масок за ціною 10 гривень за штуку. Придбані медичні маски збираються безкоштовно роздати жителям міста в якості благодійної акції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *