Одеські активісти звинувачують скандальну чиновницю мерії у лобіюванні інтересів приватної медицини

Через численні порушення і лобіювання інтересів приватної клініки, одеські громадські діячі закликали притягти до відповідальності і звільнити очільницю Департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Олену Якименко.

Про це повідомляє УСІ.онлайн.

Серед скандальних порушень голови Одеського міськздоров’я Олени Якименко вже давно відоме лобіювання інтересів приватної клініки “Свята Катерина”, а також абсолютна некомпетентність в ухваленні важливих для Одеси рішень. Наприклад, громадські діячі останні декілька років пропонували купити в лікарні міста апарат для діагностування онкології за 12 млн гривен, але замість цього місто в 2020 році закупило за кілька десятків мільйонів послуги у клініки “Свята Катерина”.

Окрім цього, та ж клініка надаватиме екстрену медичну допомогу вихованцям дитячих садів і шкіл, за що отримала, правда від Департаменту освіти, ще 6 млн 250 тис. гривень.

Крім того, переконані активісти, в Одесі склалася складна ситуація з наданням медичної допомоги для тих городян, яким потрібне проведення ангіопластики, стентування або шунтування судин серця.

Громадські діячі і депутати пояснюють: городяни залишилися без гарантованих міською програмою “Здоров’я” безкоштовних ургентних процедур, від яких часто залежить збереження життя. За їхніми даними, причиною є те, що тендер на послугу виграла “не та” фірма.

Очільниця департаменту Олена Олександрівна Якименко займається сьогодні чим завгодно, окрім свого основного функціонального завдання – роботою, над якістю надання медичної допомоги нашим городянам”, – звернулася до мера Одеси громадська діячка Ірина Потоцька.

Вона додала, що, окрім лобіювання інтересів приватної медицини, Олена Якименко займається знищенням кардіоклініки в парку Шевченко, приміщення якої вже планують здавати в оренду, та багато інших питань, які торкаються лише прибутку приватних лікарень міста, але не його жителів.

Інші громадські діячі відзначили, що некомпетентність пані Якимено зараз відстежується набагато краще, саме в умовах пандемії коронавіруса. Усі запобіжні заходи, закупівлі і доставки здійснюються з величезними затримками, що надалі може призвести до летальних кінців. Також лише зараз почали обертати уваги на проблеми, які існували в Одесі роками : нестачу боксів для хворих, ліжкомісць, якісних ремонтів та багато іншого.

Варто зазначити, що Олена Якименко не вперше очолює один із стратегічних департаментів муніципалітету Одеси. 10 років, – з 1999 по 2010, – вона була начальником управління охорони здоров’я Одеської міськради: призначав на цю посаду її ще Руслан Боделан, а звільнив Олексій Костусев.

Також пані Якименко обиралася депутаткою Одеської обласної і міської рад. А з червня 2018 року Олена Якименко вчергове призначили директоркою департаменту охорони здоров’я Одеської міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *