Україна без “смотрящих” або кому потрібен інститут префекта?

Написання законів, а особливо змін до Конституції, стосовно децентралізації та нового адміністративно-територіального устрою не має відбуватися у відриві від життєвих реалій громад. Тому так важлива діяльність депутатів-мажоритарників, які ближче до людей та краще розуміють їх проблеми. Про це йшла мова у Києві, під час проведення Національного прес-клубу на тему “Децентралізація: що далі?”.

“Формування нового адмінустрою має бути завершене до найближчих парламентських виборів. Забезпечити жовтневі вибори на новій територіальній основі можна без змін до Конституції”, – впевнений Віталій Безгін, народний депутат України.
Нардепи вважають, що у 2020 році не треба поспішати зі змінами до Конституції, тому що це дуже важлива та відповідальна справа. Згідно з законопроєктом 2598 Україна житиме наступні  десятиліття. Тому його важливо прописати збалансовано та якісно.
Так,  фінансовій децентралізації та успішності сільських громад ніяк не допомагають рішення минулого уряду. Це скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту для забудовників та скасування надходження акцизу з пального до бюджетів громад, вважає Зіновій Андрійович. Він – колишній міський голова Надвірної, обраний до Верховної Ради до партії “Слуга народу”, каже, був і залишається лобістом органів місцевого врядування, але тепер – у парламенті.
Що ми будемо мати по фінансової децентралізації у 2021 році? Акцизного збору як такого немає, пайової участі немає. Які залишилися надходження до місцевого бюджету? ПДФО, оренда, постійне використання, податок на прибуток тощо, а ми говоримо про фінансову децентралізацію? А може уряду почати комунікувати з представниками місцевого самоврядування в українській глибинці”, – вважає пан Андрійович, народний депутат України.

Підіймалося на обговоренні й питання щодо інституту префектів, який пропонується запровадити відповідно до проєкту закону “Про внесення змін до Конституції України” у рамках децентралізації влади. Колишній мер м. Покровськ з Донеччини Руслан Трєбушкін вважає, що інститут префекта, у запропонованому законопроєкті змін до Конституції від Зеленського (і вже відкликаного), мав на меті дати необмежену владу представникам центральної влади. Аж до призупинення актів і рішень органів місцевого врядування, і навіть самих повноважень рад. Але, на його думку, такого нема ніде в Європі.

Ті, хто в місцевому самоврядуванні давно, розуміють, – приїжджають до Європи, там цього немає. Є два різних інститути: державної влади та місцевого самоврядування. Місцеве самоврядування знає краще, що робити на місцях. Держава туди не втручається. Прописані закони й все працює. Які “смотрящі”, які префекти? Це минуле століття”, – переконаний нардеп від “Опозиційного блоку” Руслан Трєбушкін.

В Асоціації міст України, де розробили власну концепцію змін до Конституції України, слово “префект” пропонують замінити на український відповідник “урядник”, і переконані, що ця особа має бути підконтрольна саме уряду, а не президенту, зважаючи на те, що Україна – парламентсько-президентська держава.

Крім того, представники виконавчої влади на майбутніх округах (чи повітах), мають здійснювати виключно нагляд за законністю рішень, а не дій місцевого врядування, і жодним чином не втручатися чи перешкоджати роботі місцевих рад.

Нагадаємо, Національний прес-клуб на тему “Децентралізація: що далі?” відбувся у Києві 5-6 березня. Це шостий щорічний інформаційний захід, який проводить Асоціація міст України для регіональних ЗМІ. Він є частиною проєкту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), який Асоціація реалізує за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Асоціація міст України, – це найавторитетніша в Україні неурядова організація, що представляє позицію та захищає права місцевого самоврядування. АМУ об’єднує 878 територіальних громад, в яких проживає понад 80% населення України. Серед членів АМУ – 486 ОТГ.

Асоціація є співавтором 224 чинних законів України у сфері місцевого самоврядування. Представники АМУ на постійній основі беруть участь у засіданнях Уряду та парламентських комітетів з правом дорадчого голосу при розгляді питань місцевого самоврядування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *