Як у фільмі жахів: село Базар’янку на Одещині тероризують шакали, хворі на сказ. ВІДЕО

Про масштаби надмірної популяції шакалів, які полюють на дичину в Лебедівському лісі поблизу села Базар’янка в Татарбунарському районі на Одещині, повідомив Олексій Логінов, помічник народного депутата на своїй сторінці у Фейсбук. 29 лютого він разом з головою Татарбунарського товариства мисливців і рибалок побував на місці і поспілкувався з селянами.

Історії, які розповіли місцеві мешканці, вражають: одного агресивні шакали переслідували вночі по дорозі з курортної Лебедівки, інший просидів всю ніч у полі в комбайні, оточений виючою зграєю. Третій, охоронець виноградників, рятувався від хижих тварин на дереві. Напади на домашніх тварин, які місцеві тримають в господарствах, давно стали нормою. Дійшло до того, що люди бояться увечері виходити з домівок, – звірі виють навколо села.

Більше того, за свідченням керівника Татарбунарського товариства мисливців Володимира Друговіна, 25 лютого на одного з місцевих мешканців, Анатолія Шоху, просто біля будинку напав шакал і покусав за ноги. Коли сусіди закололи  тварину вилами, а тушку відвезли на експертизу – Татарбунарська ветеринарна служба виявила, що тварина була хвора на сказ.

Тим часом, кількість шакалів, які розводяться на території Нацпарку “Тузлівські лимани”, ніким не вивчається, популяція не контролюється, а санітарний відстріл забороняється керівництвом парку. Селяни стверджують, – раптове збільшення кількості диких тварин дивним чином співпало з часом, коли парк очолили Іван Русєв та Ірина Вихристюк. Відстріл диких тварин вони суворо забороняють.

Проблема з шакалами на території Базар’янської сільської ради, Тузлівської, Жовтоярівської, тобто територія, яка межує з НПП “Тузлівські лимани”,  ця проблема виникла, коли до керівництва парку прийшли Русєв і Вихристюк. Не один раз голови сільських рад, які межують з ними, звертались з проханням надати посильну допомогу з відстрілу шакалів. Однак вони ніяких заходів не вживали. Вони публічно заявляли у всі змі, що проблем з шакалами нема. Русєв написав статтю, шо це золотиста собака, яку мало не треба занести в Червону Книгу!“, – розповів Володимир Друговін, керівник Татарбунарського товариства мисливців і рибалок.

Тим часом еколог Іван Русєв, керівник НПП “Тузлівські лимани”, на запитання стосовно загрозливої ситуації з популяцією диких тварин, відповів, що “Шакали  в нашому парку частина природної екосистеми і ми їх охороняємо як будь-яку живу істоту“.

Між тим, ситуація вийшла з-під контролю, скаржаться мисливці. Кажуть, дикі шакали оточили села, знищили фауну в Лебедівському лісі, не мають що їсти, а тому перейшли полювати на обійстя місцевих мешканців.

А через загрозливу ситуацію з зараженням на сказ в Татарбунарському районі необхідно вводити надзвичайний стан, вважають місцеві, адже тварини нападають не лише на лисиць, собак чи домашніх тварин, а й на людей.

Більше – у ВІДЕО від Олексія Логінова

https://www.facebook.com/alekseykiliya/videos/1466503143531131/?__xts__[0]=68.ARAIe6cHAuFxu34fWGu7PUh9CpgHSkgY90M0Uv4JKGB6xRFWDph_eOwbyTq3slnZ1dt5vQRUWd6FbzbpyuLHe0hRH3b4Uf60vctAeoNlrAXmLe_PLW2kQlSDnWLNKPpAQvujdQ-C31Idl6bmTc5Z8dhKMTHIAmJfIfDJrN3JFfqjlw8OualtsAEtpYzYdgMBbhmhN3BBy2mKxC5D2DeZS1n58B5FxZq9jL_lW6-1UiCVLa9Qudemq7x62K-cbc6jnACaHXSDoD5AGpjs&__tn__=K-R

 

2 thoughts on “Як у фільмі жахів: село Базар’янку на Одещині тероризують шакали, хворі на сказ. ВІДЕО

  1. Людина постраждала на території населеного пункту. Чому питання до нацпарку, а не до місцевої влади?
    Вражає рівень подачі матеріалу. Некомпетентно, упереджено, необ’єктивно, однобоко.
    Як приклад – “Татарбунарська ветеринарна служба” не може виявити, що тварина хвора на сказ, тому що там такі дослідження не проводять.
    Була кращої думки про рівень професійності цього медіаресурсу. Розчарували. Якби ви просто скопіювали допис у ФБ колишнього прокурора – нема питань, скопіювали, тай скопіювали перепостили, але ж ви подаєте перебіг подій у вланому викладі. А ви самі його дослідили? Лінивий журналіст пішов.

    1. Доброго дня! Дякуємо за Вашу увагу до нашого видання. Але в тексті наші журналісти якраз посилаються на допис п. Логінова, не полінувались надати і позицію іншої сторони. Крім того, чомусь Вас раніше не ображали ні ми, ні інші ЗМІ, які друкують публікацію на основі дописів пана Русєва, наприклад? Чи ми маємо тільки в позитивному руслі давати новини про Нацпарк? Чи заради кожного медіа-приводу треба виїздити на місце? інтерв”ю можна отримати і телефоном, і в меседжерах різних видів, і іншими засобами)) В даному випадку є місцеві мешканці, які дають свідчення під запис, у нас нема підстав їм не довіряти, а у Вас є такі підстави?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *