“Бджоли проти меду” або Як мерія Одеси бореться з несанкціонованою забудовою схилів? ВІДЕО

Боротьба за морські схили в Одесі – у розпалі. Небайдужі городяни продовжують контролювати міську владу, яка неспроможна захистити узбережжя від несанкціонованої забудови. А часто лукавить, закликаючи втрутитись державу в “розбір польотів”, який сам муніципалітет і спровокував.

Про скандальні забудови одеських пляжів і зелених зон в ефірі мережі телеканалів KozyrDigital розповів голова громадської організації “Ініціатива городян” Дмитро Демчук.

Як повідомив очільник ГО, приміром, у парку “Юність“, будівництво в якому пікетують одесити, досі не має чітко визначених меж, що дає можливість міській владі “маневрувати” і обходити закон про заборону будівництва в прибережній зоні. Більше того, площа, вказана в різних документах, разюче відрізняється:

Є межі, прийняті в 2003 році, це 17 років тому, є межі парку, прийняті в 2015 році, – вони відрізняються на гектар! Тобто по межам 2003 року це чотири га, по генплану 2017 року це понад 6, 5 га. Але жоден з цих варіантів не винесений на геокадастрову карту України”, – розповів в інтерв”ю Дмитро Демчук.

Проблема з зеленими зонами в Одесі дуже гостра: рекреаційна зона залишається “під прицілом” забудовників, які будь-якими способами намагаються звести на морських схилах коштовні квадратні метри. Депутати міської ради, каже Дмитро Демчук, спочатку самі ж голосують за передачу в оренду, викуп або дають дозволи  на забудову, а потім “роблять вигляд, що намагаються допомогти одеситам”.

Це лукавство, хотілося б донести це до одеситів, що ті люди, які мають боротися за наші права, наші інтереси, насправдні нас обманюють. З 2014 року в Одеській міській раді вибудувана ветикаль влади, яка включає в себе мера міста, правлячу фракцію, і людей, які нібито й обирались від інших партій, але чомусь працюють в одному з ним напрямку. І якщо ми піднімаємо рішення по будь-якій забудові, скажімо, є проблемний об”єкт, люди виступають проти скандальної забудови, ми намагаємось з”ясувати, звідки з”явилась ця проблема. В основі практично всіх забудов лежить земельна ділянка. Найчастіше ці земельні ділянки не продавались – їх давали в оренду. Іноді там смішні документи, думаю, одесити мають про це знати. Що напиклад, можна в Одесі взяти в оренду 80 метрів невелике приміщення, потім відвести під ним землю на довготривалий термін, так звана “туалетна” схема”, яка часто діє на побережжі”, – розповів громадський діяч.

Повне інтерв”ю – у ВІДЕО:

https://www.facebook.com/kozyrdigital/videos/174290890675779/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *