Вартість будівництва мосту через Сухий Лиман здорожчала… на 40%, або 87 млн гривень

Таку цифру наводить Служба автомобільних доріг в Одеській області, у відповідь на звернення депутата Одеської обласної ради Олексія Кобильникова.

Вартість будівництва мосту через Сухий Лиман вже сягнула 217 мільйонів 29 тисяч 540 гривень. Нагадаємо, від початку вартість, відповідно до проекту, затвердженим наприкінці 2015 року, складала 132 мільйони гривень.

«На даний момент на будівництво мосту через Сухий Лиман витратили близько 130 млн грн.  Біля 20 мільйонів гривень виділив бюджет міста Черноморськ, структурний підрозділ міськради є замовником будівництва мосту. Ще 80 млн грн виділило ГП “Адміністрація морських портів україни” в 2017-2018 роках, а ще 30 млн гривень на будівництво мосту було виділено в рамках “митного експерименту”. Таким чином, на даний момент для добуцдови капітального мосту через Сухий Лиман необхідні ще близько 87 млн грн”, – йдеться в листі.

Будівництво мосту через Сухий Лиман мали завершити вже в 2020 році. Це обговорювалось на зустрічі першого заступника керівника ОДА В”ячеслава Овечкіна з мером Чорноморська Валерієм Хмельнюком. На зустрічі було заявлено, що “проробляється план фінансування”.

Тим часом, у Службі автомобільних доріг запропонували варіант передачі мосту-довгобуду під Чорноморськом з комунальної у державну власність. Таким чином, можна було б спростити питання фінансування і прискорити завершення тривалої будови.

Наразі в бюджеті Чорноморська немає коштів на будівництво. Тому автотранспорт продовжує їхати по понтонному мосту, який належить ДП «АМПУ» і  минулого року проходив плановий ремонт.

«Служба автомобільних доріг в Одеській області не має можливості будь-яким чином вплинути на прискорення завершення будівництва мосту біля Чорноморська. Справа в тому, що замовником будівництва є міська влада і недобудований міст перебуває на її балансі, незважаючи на те, що об”єм фінансування будівництва з міського бюджету складає всього 15%, а сам міст є частиною інфраструктури автотраси міжнародного значення М-27 Одеса-Чорноморськ“, – повідомили у відостві.

Як писала СИЛА ГРОМАД, міст від початку планували побудувати за 11,5 місяців, однак роботи, які були розпочаті ще 2016 року, досі не завершені. А їхня вартість продовжує зростати з року в рік.

міст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *