Посаду директора Одеського припортового намагались купити за $5 млн – НАБУ

Стратегічна посада. Вищий антикорупційний суд України заарештував трьох осіб, підозрюваних у пропозиції хабара в 5 млн доларів голові Фонду держмайна.

Двом із них обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з покладанням обов’язку, третю особу взято під варту з альтернативою внесення застави в розмірі 12 млн 612 тис. грн. За версією слідства, вони пропонували хабар голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ВАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали трьох осіб, які пропонували 5 млн доларів голові ФДМУ Денису Сенниченку за посаду директора Одеського припортового заводу.

Співробітники НАБУ прибули в момент передачі чиновникові першої частини неправомірної вигоди в розмірі 50 тисяч доларів. За це він мав посприяти призначенню на зазначену посаду «потрібної» хабародавцям людини на ім’я Валерій — представника комерційних компаній, які збиралися налагодити співробітництво з ОПЗ. Хабар планували передавати частинами протягом року.

Голова Фонду держмайна отримав корупційну пропозицію від свого знайомого на ім’я Сергій ще в листопаді 2019 р. Сенниченко одразу написав заяву до НАБУ, яке почало досудове розслідування за ознаками статті 369 КК України. 29 січня трьох фігурантів справи, Сергія, Валерія і Віталія, затримали за сприяння Державної прикордонної служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *