Мешканці Затоки і Кароліно-Бугазу наполягають на власній ОТГ

“Кабмін,віримо в вас, Затока плюс Кароліно-Бугаз”, “Вимагаємо виконання закону про добровільне об”єднання громад!”, “Не разделяйте курорты, мы едины!”, – з такими плакатами жителі Затоки та Кароліно-Бугазу 2-го лютого вийшли на мирну акцію.

Своїми діями вони висловили с невдоволення щодо двох варіантів перспективного плану, які направлені до Кабміну від Одеської області. В одному з них Затока і Кароліно-Бугаз пропонуються як одна громада. За іншим варіантом – Затока має доєднатися до вже створеної Шабівської ОТГ, а Кароліно-Бугазу пропонують приєднатися до Дальницької ОТГ.

Територія двох курортних селищ справді межує: йде по трасі одна за одною. Жителі стверджують. що вони “одне ціле”, приміром, дітей з Кароліно-Бугазу возять в дитсадок, який знаходиться в Затоці, натомість постачають сусідам питну воду. Двом іншим громадам, які були створені раніше, вважають, що “непотрібні”.

Крім того, активний процес формування ОТГ дві селищні ради розпочали ще наприкінці минулого року. Проте в Мінрегіоні, де розглядався 4 лютого оновлений перспективний план ОТГ Одеської області, де були представлені обидва варіанти майбутньої конфігурації ОТГ Білгород-Дністровського району, відхилили.

Тому мешканці курортного узбережжя чекають наступних консультацій і просять Одеську ОДА та Уряд врахувати їхню думку.

ВІДЕО – Перший Муніципальний канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *