Пробиті шини й вилучені рушниці: в «Тузлівських лиманах» вполювали порушників-мисливців

Останній день полювання на зайця, що припав на січневі вихідні, виявився дуже екстремальним і повчальним для групи мисливців, які вирішили постріляти на території національного природного парку «Тузловські лимани».
Про це розповів еколог Іван Русєв на своїй сторінці у Фейсбук.
Служба охорони національного парку, яка здійснювала патрулювання заповідної території, оперативно зреагувала на браконьєрів, що стріляли в качок і затримала порушників.
Щоправда, щоб зупинити любителів дичини, природоохоронцям довелося йти на ризик і вдаватися до жорстких заходів. Одному з інспекторів, які стали на заваді автомобілю, що намагався втекти з місця злочину, довелося «покататися» на капоті браконьєрської «Ниви», а начальник служби охорони, який не розгубився, встиг пробити шини цього авта.
Група поліцейських, яка прибула на місце, підкріпила повноваження служби охорони національного парку в частині складання протоколів на браконьєрів і вилучення у них зброї.
Зрештою, на чотирьох мисливців були оформлені відповідні протоколи, які мають спрямувати до суду, а вилучені рушниці передані на зберігання в поліцію.
Крім того, одного з фігурантів цієї історії вже неодноразово попереджали про заборону на полювання в межах парку та відповідному покаранні, але в того хобі влаштовувати полювання в заповідних територіях, багатих на пернату дичину, перемогло. Залишається сподіватися, що покарання, яке визначить суд, допоможе горе-мисливцю стати законослухняним і надалі він стрілятиме виключно на території мисливських угідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *