У Білгороді-Дністровському хочуть придбати “куб життя” для порятунку з вогню

Для рятувальників Білгорода-Дністровського місто планує придбати пневматичну рятівну подушку, яка дозволить евакуйовувати людей з висотних будівель. На придбання такого обладнання планують витратити 200 тисяч гривень з міського бюджету.

Таку ініціативу висловили учасники виконавчого комітету міськради при обговоренні питання про внесення змін в міську програму  розвитку цивільного захисту, запобігання виникненню та ліквідації надзвичайних ситуацій м. Білгород-Дністровського на 2018-2021 роки.

Як доповів начальник управління з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Юрій Майзліс, необхідність придбання пневматичної рятівної подушки обумовлена трагедією в Одеському коледжі економіки. В Білгороді-Дністровському налічується декілька сотень исотних будівель, але місцеві рятувальники мають лише одну аварійну драбину.

«В нашому місті 270 багатоповерхових будинків. Як показав, негативний досвід рятування людей в будівлі Дому Асвадурова, необхідно придбання хоча б однієї пневматичної рятувальної подушки «Куб життя». Вона коштує близько 200 тис. гривень. В нашому місті на озброєнні пожежної частини знаходиться лише одна аварійна драбина. Така подушка «Куб життя» необхідна для рятування людей. Вона забезпечує максимальну висоту евакуації людей в 16 метрів, тобто це п’ятий поверх будинку. Вважаю за доцільне прийняти це рішення і надати субвенцію пожежній частині у сумі 200 тис. гривень для придбання цього «Кубу життя», – доповів Юрій Майзліс.

Під час голосування усі члени виконкому міськради підтримали таку ініціативу. В той же час, це питання остаточно вирішать депутати міськради на сесії.

Нагадаємо, 4 грудня 2019 року в місті Одеса виникла пожежа в приміщенні Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу по вул. Троїцька, 25. Внаслідок пожежі загинули 16 людей, 30 постраждали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *