Сміттєзвалище у Сичавці ліквідують силами Визирської ОТГ

Стихійні сміттєзвалища  проблема для всієї країни. З ними постійно намагаються боротися, вводять сортування відходів, централізовано вивозять сміття. Але обов’язково щось йде не так і на територіях населених пунктів з’являється несанкціоноване звалище. Проблема із вивозом сміття у Сичавці також існує. Наразі тривають пошуки компанії, котра б його вивозила. А поки її немає, ті, для кого важливіше дбати лише про своє домогосподарство  утилізує відходи так, як заманеться. І роблять це не лише сичавці.

“Видно, що вивезено сміття з підприємства, бо сантехніка і вивалено машинами. І це робиться так, що ми не можемо їх спіймати. Ми бачимо сміття, але довести нічого не можемо. Зараз там знаходиться кар’єр і є глина”, розповіла Валентина Попоніна, голова Сичавської сільської ради.

Спіймати на гарячому не можна, бо зловмисники викидають сміття вночі.

Найближче знаходиться хто? Сичавка. Від траси буквально 400 метрів, тому раз викинув і поїхав. В основному це відбувається у нічний період”, – підтверджує Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

Аби не допустити екологічної катастрофи, бо ж сміття розносять тварини, є загроза появи гризунів у житловому секторі, Сичавська сільрада звернулася до благодійного фонду імені Олексія Ставніцера за допомогою, аби компанія “ТІС” надала необхідну техніку. Але допомагати повинні й самі жителі Сичавки та не викидати сміття де попало.

У нас немає такої великогабаритної техніки. Нам надали бульдозер і він вже два дні працює. Трохи заважають погодні умови, бо йде дощ. Я думаю, що ми впораємося з цією проблемою, це сміттєзвалище ліквідуємо і будемо контролювати. Таблички ми ставили неодноразово”,  Валентина Попоніна, голова Сичавської сільської ради.

Компанія  “ТІС” вже неодноразово допомагав і Сичавці, й іншим населеним пунктам Визирської громади у розв’язанні схожих питань. Тому для бульдозера підгорнути сміття  не новинка. Головне  допомогти людям.

Якщо у сіл є проблеми, ми надаємо необхідну техніку на прохання голови або старости. У даному випадку було звернення голови Сичавської сільської ради про те, що необхідна допомога, аби підгорнути сміттєзвалище. Звичайно, ми надали техніку і вона наводить лад на звалищі на даний час. І я думаю, що, як завжди, ми це питання розв’яжемо. Наші співробітники вже навчилися швидко справлятися з такими проблемами”, повідомив Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

Варто зазначити, що у Визирській громаді вже давно розв’язують питання із недопущенням появи стихійних сміттєзвалищ. Так, на останній черговій сесії прийняли програму “Чисті села”, в рамках якої у всіх населених пунктах ОТГ безкоштовно вивозять тверді побутові відходи.

Для населення у громаді запровадили безкоштовний вивіз сміття. А коли Сичавка офіційно приєднається до Визирської громади, то програма діятиме й її території.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *