У школі в селі Вишневе ігнорують вимоги протипожежної безпеки

Через трагедію в одеському коледжі, яка забрала 16 людських життів, позапланові перевірки протипожежної безпеки проходять по різним установам Одещини.

Заступник керівника Одеської ОДА Денис Ванаш разом з представником ДСНС Миколою Гаврилюком позапланово оглянули школу в селі Вишневе Татарбунарського району з приводу пожежної безпеки.

У школі, яка знаходиться в селі Вишневе Татарбунарському районі, закінчився термін усунення порушень правил пожежної безпеки, тому перевірка включала систему заходів, що забезпечують надійний протипожежний захист.

За приписом ДСНС керівництво школи було зобов’язане зробити: обробити дерев’яні конструкції вогнегасним розчином, обладнати приміщення протипожежною сигналізацією, доукомплектувати будівлю спеціальним пожежним інвентарем та обладнати труби іскрогасниками, а також встановити захист від блискавок.

Однак, ці роботи проведені не були.

Вогнегасники досі встановлені у важкодоступних місцях. Один з них висів на тонкій мотузці на висоті 2 метри та створював небезпеку для учнів. Електричні скрутки не відповідали безпековим вимогам.
Директорка школи зазначила, що у закладі не вистачає грошей на усунення проблем, хоча за прорахунком вартості очільниця нікуди не зверталась. За словами вчителів, навчальні заняття з евакуації вони не проводили, оскільки… чекали на тренінги від ДСНС!

Заступник керівника Одеської ОДА Денис Ванаш звернувся до сільської ради Вишневого та Татарбунарської РДА з пропозицією усунути порушення у школі та проводити заняття з правил протипожежної безпеки та евакуації 148 дітей, як того вимагає навчальна програма.

Такі позапланові огляди керівництво області обіцяє провести у навчальних закладах всього регіону.

Як повідомили в Одеській ОДА, буде створена спеціальна комплексна програма по проведенню навчання та створення проєктів протипожежної безпеки і подальшого фінансування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *