“Хотіла попрощатися з мамою”: врятована студентка розповіла деталі трагедії. ВІДЕО

Студентка, яка вижила після смертельної пожежі у коледжі, розповіла про трагедію. Дівчина повідомила, що задимлення помітили після першої пари занять. Разом з одногрупниками і викладачкою вона намагалася спуститися з четвертого поверху сходами, але коли побачили дим, повернулися назад і зачинилися в аудиторії.

“Коли ми почали спускатися, там було дуже жарко і все було в чорному диму. Ми повернулися назад в кабінет, закрили щільно двері і наша викладачка почала дзвонити в пожежну, щоб нас врятували. Потім через щілини в дверях почав проходити дим, він був дуже чорний, їдкий”, – говорить студентка.

Одна з дівчат через страх хотіла вистрибнути з вікна.

“Наша дівчинка одна, вона сама нервова дуже, вона каже:”Ми помремо?” Вона відкриває вікно, яке у нас одне відкривалося, хотіла вистрибнути у вікно. Ми її схопили за ноги і сказали, що не потрібно”, – продовжила вона.

Потім дим почав заповнювати приміщення, студенти намочили шапки водою і почали дихати через них.

“Коли весь кабінет був у диму, я розуміла, що все вже, дихати нічим. Я почала молитися Богу. Я кричала: “Господи, спаси всіх, хто тут є в кабінеті. Тому що, Боже, я не бачу виходу, я не знаю, як вийти. Я подивилася у вікно і бачу полум’я вогню, яке йшло з третього поверху. Нас ніхто не бачив. Ми кричали, нас ніхто не чув, наше вікно було задимленим”, – розповідає потерпіла.

“Я хотіла подзвонити мамі, я вже відчувала, що задихаюся, я хотіла просто попрощатися. І в останній момент я дістаю телефон, вже нічого не видно, і я розумію, що попрощатися з нею вже не можу. І тут я почула, мій брат каже зі сходів: “Під’їхала машина, Алла, протримайся ще трішечки!”, – продовжила вона.

Потім до будівлі під’їхав автомобіль рятувальників і студентів спустили за допомогою пожежної драбини. Після цього вогонь поширився і на п’ятий поверх. Також дівчина згадала про загиблу, яка впала з п’ятого поверху.

“З п’ятого поверху вона впала на бетон. Я просто молилася, говорила: “Господи, врятуй, це моя подруга”. Я з нею дружу, я з нею завжди добре спілкувалася. Вона була така світла дівчинка”, – сказала вона.

Також студентка дізналася, що на п’ятому поверсі залишився і її друг Кирило, якого розшукували батьки.

“Його тато до мене підбіг, коли нас вже витягли, і каже:”А де мій синок?” – додала потерпіла.

Нагадаємо, в середу, 4 грудня, близько 10:00 в Одесі в шестиповерховому будинку на розі Пушкінської і Троїцької вулиць, спалахнула велика пожежа, в якій загинули десять людей і ще десятки осіб постраждали.

Сьогодні вночі, 8 грудня, рідні впізнали ще одного із загиблих в будівлі на Троїцькій. Це 16-річний студент коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Кирило Трофимчук.

Нагадаємо, що 8 грудня був запроваджений  національний день жалоби за загиблими.

https://www.facebook.com/ig.charlie/videos/527736784447732/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *