В Кілії відкрили інклюзивно-ресурсний центр і спорткомплекс

Голова Одеської ОДА Максим Куций 3 грудня з робочим візитом побував в Кілії. Для очільника області це його перші ознайомчі поїздки по області на новій посаді.

Під час візиту голову ОДА супроводжував начальник Департаменту освіти Одеської області Олександр Лончак. Цього дня Кілію відвідали і депутати обласної ради Олег Бабенко і Юрій Маслов.

Гостей з обласного центру зустріли керівники району разом з Килійським міським головою Павлом Бойченком. Гості взяли участь у відкритті Кілійського інклюзивної-ресурсного центру та спортивного комплексу на селищі СРЗ. Але, як зізнався Кілійський міський голова, головною метою візиту губернатора було не стільки відкриття об’єктів, а знайомство з аварійною дорогою Т16 07 Кілія-Ліски-Вилкове. дорога

Ми проїхалися по ній, і я дуже радий, що Максим Васильович приїхав не на джипі, а на легковому автомобілі і, завдяки чому зміг, в буквальному сенсі, відчув кожну ямку. Там, на дорозі, ми познайомилися з проектними вихідними даними, хоча сам проект ще до сих пір на експертизі, Ми передали необхідні листи і, заручившись підтримкою губернатора, скоро будемо на прийомі у Президента з цим питанням. Ми дуже раді, що нам все-таки вдалося показати Максиму Васильовичу цю дорогу. Адже дорога Кілія – Ліски – Вилкове це не тільки переміщення декількох тисяч людей, а це реальний прихований потенціал для зростання економіки нашого краю. Це і сільське господарство, і полуниця, і рекреація, і узбережжя Дунаю, це, врешті-решт, питання безпеки нашої країни, адже це єдина дорога, яка на всьому своєму протязі проходить по межі з Європейським Союзом. До кінця тижня у нас триває збір підписів, а потім, делегація від Кілійської ОТГ передасть ці підписи помічникам президента, як волевиявлення жителів нашої громади.  Ця дорога потрібна не тільки Кілійській громаді, а й регіону в цілому», – розповів мер.

 

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *