У Болградському районі сільські голови пропонують створити три ОТГ

У вівторок 3 грудня в Болградському районі в черговий раз помінявся вектор майбутнього розвитку. На нараді, що відбулася з ініціативи райдержадміністрації, взяли участь представники майже всіх сільських рад району. Більшість сільських голів висловилися за створення на території району трьох об’єднаних територіальних громад з центрами в місті Болграді, селах Городнє і Василівка.

Практично йдеться про варіант, запропонованому Одеською облдержадміністрацією 20 листопада під час консультацій з приводу затвердження перспективного плану створення об’єднаних територіальних громад на всій території області.

Є тільки одне уточнення, яке прозвучало з вуст сільського голови Криничного Степана Велікова, про те, щоб населені пункти Криничанської сільради (села Криничне і Коса) увійшли до складу Болградської, а не Василівської ОТГ, як це пропонувалося в області.

Під час обговорення також прозвучала пропозиція про створення єдиної Болградської ОТГ, до якої б увійшли всі населені пункти району. З нею виступив міський голова Болграду Сергій Дімітрієв.  Він також розповів про те, що з таке звернення було скероване до всіх сільських голів і жителів населених пунктів району на нещодавній сесії Болградської міськради.

Однак, очільники сільських громад не підтримали цієї ідеї.

Варто відзначити, що починаючи з 20 листопада, коли тема створення ОТГ була піднята на обласному рівні, Болградський район вже вдруге виступає зі своїми пропозиціями для внесення змін до перспективного плану формування територій громад області. Спочатку керівники сільських рад обговорили запропонований областю план з ініціативи райради. Однак, під час дискусій так і не було прийнято жодного рішення, хоча серед інших звучали і пропозиції про створення однієї Болградської ОТГ, до складу якої увійшли б усі населені пункти району.

Пізніше депутати Болградської міськради прийняли звернення до сільських рад та жителів з пропозицією створити на території району єдину Болградську ОТГ. Цю пропозицію підтримали члени робочої групи по збереженню Болградського району, яка була створена кілька років тому рішенням сесії райради. Після обговорення питання робоча група ініціювала звернення до обласних органів влади з пропозицією створити одну ОТГ в межах району.

В Одесі почули це звернення, тому вже 2 грудня під час робочої зустрічі презентували новий проект перспективного плану, в якому Болградський район був представлений як єдина Болградська  міська ОТГ. Але, як бачимо, вже на наступний день така пропозиція викликала невдоволення у керівництва Болградської РДА та більшості сільських голів. До того ж сільські голови заявили, що вони не уповноважували членів робочої групи звертатися до керівництва області щодо створення єдиної об’єднаної громади з адмінцентром у місті!

Отож під час наради в РДА, голови підписали протокол, згідно з яким пропонують створити на території району три ОТГ: Болградську, Василівську і Городненську.

Додамо, що сільський голова Криничного озвучив свою окрему думку – він підписав протокол з поправкою про те, що Криничанська сільрада увійде до складу Болградської ОТГ.

Стосовно ж Болградського міського голови, то він утримався.

Цей документ буде направлений керівництву Одеської області з проханням вчергове внести зміни до перспективного плану формування територій громад Одещини.

Нагадаємо, що обласний перспективний план планують доопрацювати до 10 грудня.

Джерело – БессарабіЯ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *