Затока побоюється приєднання до Шабівської ОТГ і спробує об’єднатись з с. Кароліно-Бугаз

Селищна рада Затоки має намір провести 23 листопада громадські слухання з питання створення об’єднаної територіальної громади з селищем Кароліно-Бугаз, щоб уникнути об’єднання з Шабівською ОТГ.

Про це на своїй сторінці в Facebook депутат Затокської селищної ради Наталія Вернигора.

За її словами, обрання Кароліно-Бугазу замість Шабівської громади, до якої Затока має приєднатися згідно із перспективним планом формування ОТГ в Одеській області, – обумовлена тим, що в разі об’єднання з Шабо “більш велике село поглине бюджет Затоки”.

Крім того, якщо Затока орієнтована на туристів, то Шабо на виноробство тобто у населених пунктів, на думку депутатів, кардинально різні потреби. Тоді як Кароліно-Бугаз також як і Затока орієнтованв на туристів, переконані місцеві обранці.

«Уже давно обговорюється питання адміністративної реформи і за перспективним планом Затока повинна долучитися до Шабівської ОТГ. Місцеві жителі раніше висловили своє бажання бути самостійною адміністративною одиницею. Однак нещодавно був відкликаний законопроект, в якому органи вищої влади вирішили, прибрали критерій добровільності і будуть проводити реформу у відповідності з перспективними планами територій (примусово приєднають Затоку до Шабо). Тому депутати Затоківської селищної ради під керівництвом виконуючого обов’язки мера Бокого В.В. прийшли до висновку про необхідність висунути свою ініціативу про об’єднання, раз це стало практично неминуче. Якщо Затока відійде до Шабівської громади, то наш бюджет повністю поглине Шабо. Більш того варто відзначити, що у нас зовсім різні спеціалізації. Затока це туризм, а Шабо це вино, виноградники і сільське господарство. Тому була висунута ініціатива об’єднання з Кароліно-Бугаз, так як у нас загальна специфіка – туризм”, – написала Наталя Вернигора.

Затока

Для початку процедури об’єднання необхідно прийняти положення, яке регламентує порядок проведення громадських слухань, воно є загальним, незалежно з ким буде об’єднуватися Затока.

23 листопада 2019 р. в 13:00 у Затоці будуть проведені громадські слухання стосовно створення об’єднаної громади з селищем Кароліно-Бугаз. Тільки після цього думка громади буде затверджена рішенням сесії і спрямована як пропозицію в Кароліно-Бугазьську селищну раду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *