До Сергіївської ОТГ можуть увійти 13 населених пунктів

У Білгород-Дністровському районі може з’явитись нова об’єднана територіальна громада.

Мешканці селища Сергіївка підтримали ініціативу об’єднання з навколишніми сільськими радами в ОТГ. Відповідне рішення було підтримано абсолютною більшістю місцевих мешканців під час громадських слухань, які відбулись 15 листопада.

Згідно з проектом рішення, до Сергіївської ОТГ мають увійти: селище Сергіївка (центр ОТГ), Приморська сільська рада (села Приморське, Вільне, Косівка, Курортне, Попаздра, Чабанське), Адамівська сільрада (села Адамівка, Авидівка, Благодатне), Миколаївська сільрада (села Миколаївка, Балабанівка) та Базар’янська сільрада (село Базар’янка Татарбунарського району). Разом новоутворена територіальна одиниця налічуватиме 13 населених пунктів

«На сьогоднішній день, на нараді, яка відбулась в понеділок (11 листопада, – Ред.) в нас були присутні голови Приморського, Миколаївської, Базар’янської сільских рад. І сьогодні був у мене голова Адамовської сільскої ради, який також попросив, щоб їх включили в цей перелік. Вони також хочуть приєднатись до нас», – повідомив голова Сергіївської селищної ради Ігор Вовченко.

Попередня згода на об’єднання є від Миколаївської та Базар’янської сільських рад. Приморська сільська рада поки що не відповіла на пропозицію.

Під час громадських слухань активно обговорили перспективи новоствореної громади. Найбільш перспективною сферою, яка дасть розвиток майбутній громаді, стане туризм, в тому числі агротуризм. Майбутня ОТГ отримає додаткові надходження до місцевого бюджету за рахунок оптимізації системи оподаткування та із державного бюджету (у вигляді субвенцій та дотацій). Крім того, Сергіївка вже працює над питанням отримання статусу курорту, що допоможе залучити  додаткове державне фінансування, як для розвитку туризму, так і для інфраструктури, зокрема ремонту місцевих доріг.

Жваве обговорення ОТГ завершилось повною підтримкою учасників слухання щодо питання створення Сергіївської ОТГ. Ніхто з присутніх не висловився проти такого об’єднання. Лише 1 мешканець утримався.

Нагадаємо, у Білгород-Дністровському районі вже створені чотири об’єднані територіальні громади – Маразліївська, Шабівська, Старокозацька та Мологовіська.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *