Дитячий притулок “Світанок” взяв під контроль голова Одеської ОДА

Максим Куций особисто взяв під контроль ситуацію в притулку “Світанок”.  В Одеській ОДА створена спеціальна комісія.

У вівторок, 29 жовтня, голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций взяв під особистий контроль ситуацію з дитячим притулком “Світанок”, навколо якого розгорівся скандал через низку звинувачень в насильстві по відношенню до вихованців. Оцінку інцидентів дадуть слідчі, створено спеціальну комісію ОДА.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций на своїй сторінці в Facebook. Зараз голова ОДА особисто займається питанням дітей центру соціально-психологічної реабілітації. За його словами, всі причетні до насильства над дітьми притулку понесуть відповідальність.

Найближчим часом слідчі також дадуть правову оцінку резонансним інцидентам з вихованцями притулку. Крім того, спеціальна комісія ОДА стежить за дотриманням об’єктивності, повідомив голова ОДА.

Нагадаємо, вже кілька років навколо дитячого притулку “Світанок” спалахують скандали: дівчинка звинуватила вихователів в побитті, хлопця з притулку звинуватили в згвалтуванні молодшого вихованця. В цьому році скандал спалахнув з новою силою. Громадські працівники призводять десятки історій дітей притулку, які розповідають, що над ними знущаються і гвалтують за високим парканом дитячого закладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *