Нових одеських громад немає в переліку спроможних – Кабмін

Крім того,  86 ОТГ, в яких ЦВК призначено перші місцеві вибори на 22 грудня 2019 року, понад 50 ОТГ не передбачені перспективними планами формування територій громад областей, затвердженими Урядом. Що не дозволить цим громадам перейти на прямі міжбюджетні відносини з державою і бути визнаними спроможними.

Про це наголосили в Міністерстві розвитку громад та територій України.

Тому питання актуалізації перспективних планів потребує прискорення, – кажуть в Уряді. Обласні державні адміністрації мають переглянути існуючі перспективні плани з урахуванням положень Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та відповідної Методики формування спроможних громад і якомога швидше подати їх на затвердження Уряду.

Нагадаємо, станом на 1 жовтня 2019 р. Кабінетом Міністрів України затверджено перспективні плани формування територій громад 23 областей. На сьогодні у перспективні плани включено близько 87,6% території України. Перспективний план формування спроможних ОТГ Одеської області досі не затвердила Одеська обласна рада. Це питання місцеві обранці кілька разів знімали під час сесій з порядку денного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *