У Старокозачому відзначили 192 роки з дня народження села

Традиційно на свято з’їжджаються не лише мешканці села, а гості громади. Про це повідомляє відділ освіти, культури, молоді та спорту Старокозацької сільської ради.

Свято розпочалось із розваг для дітей: атракціони, батути, надувні гірки, солодка вата, попкорн та багато іншого. Фойє прикрасили кращі роботи юннатів «Щедрість рідної землі», роботи вихованців художнього класу Старокоазцької дитячої музичної школи, інсталяція українського побуту «Світлиця».

Перед початком святкового концерту на жителів села чекала безпрограшна лотерея. Кожен учасник, від малого до великого, не залишився без призу.

На урочистій частині свята з вітальним словом до присутніх звернувся голова Старокозацької сільської ради Вадим Бойко. Він привітав з 192-ою річницею народження села Старокозаче, нагадав про його історичне минуле, розповів про майбутні плани щодо покращення благоустрою всієї громади в цілому.

Під час урочистостей були вручені грамоти та подарунки представникам громади, ювілярам, сімейним парам, які відсвяткували ювілеї подружнього життя та не забули відзначити господарів кращої садиби.

З теплими словами привітання до всіх присутніх звернувся -голова Білгород –Дністровської районної адміністрації Сергій Ільченко.

Яскравим завершенням урочистої частини став концерт за участі місцевих аматорів, учасників художньої самодіяльності, які вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями. Родзинкою свята були хореографічні номери зразкового аматорського колективу «Слов’яночка», дитячого хореографічного колективу «Струмочок» та народно пошуково –дослідницького гурту «Алкалія».

Приємним сюрпризом став святковий феєрверк.

Старокозаче

Довідково. Старокозацька ОТГ утворилася 2017 року, об”єднавши с. Старокозацьке, с. Петрівку, Крутоярівку і Козацьке, і налічує 9,5 тисяч жителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *