У Саратському районі створюється Кулевчанська сільська ОТГ

В Саратському районі на Одещині 16 жовтня відбулася нарада керівництва району з головами виконкомів селищної та сільських рад, на якій обговорювалася можливість створення об’єднаних територіальних громад. Про це інформує пресслужба Саратської РДА.

Присутніх ознайомили зі спільним розпорядженням голів райдержадміністрації та районної ради про створення робочої групи з питань децентралізації та доопрацювання перспективного плану формування територій громад Саратського району.

Як повідомив голова райдержадміністрації Антон Лобан, після останньої наради з питань децентралізації, в окремих сільських радах активізувалася робота в напрямку добровільного об’єднання громад. Так, Кулевчанська сільська рада ухвалила рішення про ініціювання створення Кулевчанської об”єднаної громади і провела зустрічі з керівництвом і представниками Розівської, Сергіївської, Ярославської і Миколаївка-Новоросійської сільських рад.

Також розглядаються варіанти об’єднання Зорянської і Михайлівської сільських рад та можливість створення Успенівської ОТГ. За результатами проведених найближчим часом громадських слухань і прийнятих рішень, керівники району мають надати Одеській ОДА пропозиції щодо добровільного створення громад на території району.

Згідно з останнім перспективним планом, розробленим Одеською ОДА, в Саратському районі можливе створення чотирьох громад: Саратської селищної ОТГ, Кулевчанська, Успенівська і Петропавлівська об”єднані громади.

Як підкреслив очільник району, від оперативності сільських рад та дотримання ними процедури і методики формування ОТГ залежатиме, скільки життєздатних громад буде створено на території Саратського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *