У Білгороді-Дністровському модернізують теплове господарство за програмою «НЕФКО»

Муніципалітет Білгород-Дністровська бере участь у програмі Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для покращення якості теплопостачання в місті. Потрапляння Білгорода-Дністровського в число переможців дозволить вивести теплопостачання містян на новий рівень.

Про це під час прес-конференції розповів директор КП «Білгород-Дністровськтеплоенерго» Михайло Волканов.

«Ми зараз приймаємо участь в програмі «НЕФКО» спільно зі Швецією. Ми були разом з секретарем міськради на цій нараді. Там 22 міста приймають участь. З них повинні обрати 5 пілотних міст, яким вони готові надати кредити за низькою відсотковою ставкою, де ми сподіваємось, якщо ми потрапимо в цю п’ятірку, ми зможемо теплове господарство «підтянути» та вивести на такий рівень, що втрати в мережах знизяться до нуля, а також підвищити якість теплоносія», – розповів Михайло Михайлович.

Разом з тим керівник теплоенерго зазначив, що питання покращення теплопостачання в місті залежить не тільки від місцевої влади. Найбільше втрат теплоносіїв відбувається в мережах будинків. Як повідомив Михайло Волканов,  на вуличних мережах теплові втрати складають лише 6 відсотків, тоді як втрати в трубах багатоквартирних будинків досягають рівня 30-40 відсотків. Нераціональне використання тепла в будинках показав проведений енергоаудит. Зокрема, за допомогою тепловізора.

Нагадаємо, КП «Білгород-Дністровськтеплоенерго» першим в Одеській області розрахувалося з боргом за газ, який на кінець опалювального сезону 2018-2019 років склав більше 26 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *