Децентралізація: село Сербка планує увійти до Курісовської ОТГ

Найвіддаленіший населений пункт Лиманського району, село Сербка, – на шляху змін. З приходом молодого очільника, у селі відбуваються кардинальні зміни.

Також допомогу надає Ольга Задорожня, депутатка Лиманської районної ради. Спільними зусиллями влади та місцевих мешканців на місці колишнього пустиря біля Будинку культури тепер з’явилося затишне місце для відпочинку дорослих та дозвілля малечі. Про це повідомляє “Лиманська Агенція Новин”.

“Район допоміг і надав 200 тисяч гривень. За ці кошти було встановлено вікна у Будинку культури й облаштовано один з куточків зони відпочинку. Використовували ми й сільський бюджет. Але дуже багато зроблено своїми силами. Є небайдужі люди, які приходили та допомагали Павлу Петровичу, нашому голові”, – розповіла Тетяна Окорокова, секретар Сербківської сільської ради.
На вулицях, спільними зусиллями сільради та батьків, облаштували дитячі майданчики.
Ми допомагали зварювати труби, фарбувати. Дуже активну участь брали батьки: кожен з дому приносив те, що хотів бачити на майданчику”, – Тетяна Окорокова, секретар Сербківської сільської ради.
Наразі у сільради багато планів на майбутнє – були б кошти. Бюджет села невеликий, на нього багато зробити не вийде. Але перспективи тут є: село квітне й в ньому згуртовано живуть люди. Головне завдання зараз – провести оптимальне об’єднання в громаду.
На найближчій сесії ми ще раз переглянемо це рішення і буде створена Курісовська ОТГ, куди увійде наше село. Який надалі буде розвиток – покаже час, тому що відбудова інфраструктури, розбудова всіх підрозділів, котрі повинні будуть функціонувати, – це складне завдання. Причина в тому, що наша сільрада, як і інші, є дотаційною. Бюджету не вистачає“, –  каже Павло Петльоха, голова Сербківської сільської ради.
З мешканцями Сербки та села Вишневе, котре входить до складу сільради, проводять бесіди, де розповідають про переваги реформи децентралізації. За словами Павла Петльохи, після створення ОТГ найголовніше – зберегти існуючі ФАПи, амбулаторії, дитячі садки, школи та Будинки культури.
Сербка
Сербка
Сербка
ФОТО – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *