Ідентифікували останню жертву пожежі в готелі “Токіо Стар”

Експерти ідентифікували особу особу дев’ятого пожильця, що загинув під час нічної пожежі в одеському готелі “Токіо-Стар” в ніч проти 17 серпня.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської облпрокуратури.

Станом на 11 жовтня завершена експертиза останків одного з пожильців, що загинув під час пожежі в готелі “Токіо-Стар” в ніч проти 17 серпня. Встановлено, що це житель Харкова 1984 року народження”, – зазначила речниця прокуратури Інна Верба.

Разом з тим, додала Верба, експерти Одеського обласного бюро судмедекспертизи поки офіційно не встановили особу загиблої дівчинки – триває генетична експертиза.

Як повідомлялося, протягом місяця після пожежі в готелі експерти ідентифікували останки семи із дев’яти жертв, окрім дитини та чоловіка. Станом на 21 вересня, за даними керівника Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Григорія Кривди, експерти встановили загибель молодої пари з Балти Одеської області, двох жителів Києва (23 і 24 роки), жінки із Сумської області, жителя Дніпра та громадянки Австралії.

За даними заступника очільника відділу комунікацій Одеського главку Нацполіції Світлани Білецької, “загиблу жительку Сумської області, 1977 року народження, опізнав її чоловік, що прибув з нею та дочкою до Одеси на відпочинок і потрапив з опіками до лікарні. А стан тіла загиблої дитини, вірогідно, дочки подружжя, такий, що офіційно ідентифікувати її особу можна буде лише після завершення генетичної експертизи”.

Нагадаємо, пожежа у готелі «Токіо Стар» в Одесі, що сталася в ніч проти 17 серпня, забрала життя дев’ятьох людей, ще 10 пожильців отримали опіки й були госпіталізовані.

Співвласникам готелю Вадиму Чорному та Сергію Дурачу повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинили загибель людей). Київський райсуд Одеси санкціонував арешт Чорного на період слідства без права внесення застави.

Пізніше суд санкціонував арешт колишнього старшого адміністратора і головного інженера готелю “Токіо Стар”. Слідство триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *