В Одеській області з’явиться нова ОТГ: Фонтанка об’єднується з Крижанівкою і Олександрівкою

Села Крижанівка, Фонтанка та Олександрівка об’єднуються в територіальну громаду з центром в Фонтанці. За це рішення в середу, 25 вересня, одноголосно проголосувала об’єднана робоча група. Про це розповіла глава Крижанівського сільської ради Наталія Крупіца.

За її словами, чисельність майбутньої ОТГ складе майже 20,5 тисяч осіб. При цьому, в нинішній конфігурації відсутнє село Дофінівка, керівництво якого не підтримало проект об’єднання з Фонтанкою, Крижанівкою та Олександрівкою.

“Початкова конфігурація в 15-16 році у нас була – Дофінівка, Фонтанка та Крижанівка. Але перед прийняттям на сесії вже остаточного варіанта Дофінівка “зістрибнула” проти волі мешканців, які проголосували за об’єднання. Це було рішення керівництва. Тому ми вирішили об’єднуватися без них. Робоча група прийняла рішення, підтвердивши бажання об’єднатися. Сьогодні ми радилися з депутатами, з членами виконкому. Сьогодні ж я збираюся видати розпорядження, щоб вже до 5 жовтня провести громадські слухання”, – розповіла пані Крупіца.

За попередніми оцінками, об’єднана громада Фонтанки, Крижанівки і Олександрівки стане однією з найбагатших громад Лиманського району Одеської області, переконана очільниця Крижанівки. Однак, вже зараз визначена низка проблем, які доведеться вирішити керівництву майбутньої ОТГ. При цьому на стороні управлінців – досвід результативної роботи і, як наслідок, розуміння того, як саме вирішувати ті чи інші завдання.

“Ми будемо заможною об’єднаною територіальною громадою. Для цього у нас є бажання, є політика і методи роботи, яку ми проводили в Крижанівці. Ми хочемо їх закріпити в майбутній ОТГ. Так, у нас дуже багато проблем, у порівнянні з іншими селами. У нас недолік дитячого саду, шкіл, у нас зсувна зона в Фонтанці, відсутність каналізації. Над усім цим ми будемо працювати. Будемо займатися економікою, створювати підприємства, шукати інвесторів і так далі”, – запевнила голова Крижанівської сільради.

Згідно з процедурою, після проведення громадського обговорення протягом 30 днів сесія кожної сільської ради, що увійде до майбутньої ОТГ, повинна затвердити даний проект. Потім процедура на місцевому рівні буде виконана і документи передадуть в обласні структури для подальшого розгляду і затвердження у Кабмін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *