Кілійська ОТГ отримала у власність колишнє майно району

Район віддав, а місто прийняло: міського майна прибуває. Правда, стан його вкрай занедбаний.

Рішенням сесії затверджено акти прийому-передачі майна, яке знаходиться на території Кілійської ОТГ, яке раніше належало  району. Як пояснив міський голова, мова йде про комплекс будівель і споруд кіноцентру «Скіф», колишніх будівель інфекційного, неврологічного та дитячого відділень ЦРЛ.

Збереження будівлі, в якому раніше розміщувалося дитяче відділення, громада забезпечила. Йдуть переговори з обласною станцією «Швидкої допомоги», про розміщення відділення «Швидкої допомоги» в цій будівлі. Щодо будівлі відділення неврології – його треба або передавати в оренду, або продавати, тому що громаді для виконання її функцій воно не потрібно, як не потрібна і будівля колишнього інфекційного відділення, яке знаходиться у вкрай занедбаному стані“, – констатував міський голова.

Щодо долі будівлі кіноцентру, яку, за визнанням мера, місто прийняло в дуже поганому стані, керівник міста не був таким категоричним. Навпаки, щодо цієї будівлі у мера бачення значно перспективніше: те, що вона буде затребувана громадою, у керівника сумніву не викликає.

Буде розроблений проект реконструкції цієї будівлі, і будемо шукати фінансування або у Фонді регіонального розвитку, або ж на рівні інших бюджетних структур. Будівля потребує комплексної глибокої реконструкції. Витратити півмільйона чи мільйон гривень на латання дірок не має сенсу”, – впевнений Павло Іванович. – Туди потрібні істотні кошти, і ми бачимо в майбутньому в цій будівлі культурно-розважальний центр нашої громади. Поки ми просто взяли майно, а реконструкція – це вже проекти наступного року“, – зауважив голова ОТГ.

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *