Українські бранці повернулися з російського полону і лікуються у Феофанії

Станом на сьогодні, 9 вересня, у клінічній лікарні «Феофанія» в Києві перебувають вісім з 11 українців, яких відвезли до медичного закладу після повернення з російського полону в результаті обміну ув’язненими 7 вересня. Про це повідомив на брифінгу головний лікар «Феофанії» Ігор Семенів.

«Зараз у нас перебувають 8 осіб, які поступили в суботу, і 8 родичів. Усі вони також оформлені на стаціонарне лікування, і ми їх обстежуємо. За вихідні ми зробили певні обстеження, в кожного є діагноз. Сьогодні проведемо більш конкретизовану і більш детальну діагностику та, імовірно, вирішимо питання про переведення в інші структурні підрозділи вже за тим напрямком, за яким необхідно буде надавати допомогу чи проводити якісь маніпуляції», — розповів Семенів.

Він наголосив, що не має права говорити про діагнози, однак один зі звільнених — Станіслав Клих — переведений до спецвідділення. В амбулаторному режимі до лікарні приходить Роман Сущенко. Олег Сенцов від стаціонарного лікування відмовився, однак тримає телефонний контакт із лікарем. Він попросив обстежити його маму.

Нагадаємо, українські військові моряки, що 25 листопада 2018 року було незаконно захоплені Російською Федерацією поблизу Керченської протоки, повернулися в Україну 7 вересня 2019 року. В аеропорту “Бориспіль” їх зустріли Президент України Володимир Зеленський, міністр оборони Андрій Загороднюк, командувач ВМСУ Ігор Воронченко, рідні та близькі моряків, волонтери, громадські активісти.

Закінчилися 286 днів неволі і боротьби за долі українських військових моряків. Військово-Морські сили з радістю вітають наших побратимів з поверненням на Батьківщину і висловлюють свою подяку всім, хто не залишився осторонь, допомагав, підтримував і боровся за свободу українських громадян. Також вітаємо рідних і близьких, адже для них, як і для полонених, це були нестерпні дні очікувань, безсонних ночей і надії “, – зазначив прес-центр.

Повернувшись додому моряки пройшли первинну перевірку стану здоров’я. Також повідомляється, що всі вони отримали військові нагороди і були підвищені у військових званнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *